Jdi na obsah Jdi na menu

Proběhla Kolínská laťka ZŠ 2023

Ve sportovní hale SOŠ informatiky a spojů proběhl letošní ročník Kolínské laťky základních škol a zároveň soutěž O nejrychlejšího páťáka na netradiční trati 40 yardů. Soutěže se zúčastnilo více než 150 chlapců i dívek z kolínských i mimokolínských škol.

Ve výškařské soutěži mladších žáků vybojoval první místo Dominik Hovorka ze 7. ZŠ za kvalitní výkon 150 cm, druhý skončil Dominik Večeřa ze stejné školy výkonem 145 cm a třetí skončil Tomáš Benda z Velkého Oseka, který zdolal 140 cm.

Mezi stejně starými dívkami skočila výborně vítězná Eliška Ptáčková ze 7. ZŠ, která překonala 147 cm, s odstupem za ní se pak umístily druhá Lucie Horová ze 4. ZŠ a třetí Michaela Bartošová z téže školy, které zdolaly 135 a 130 cm.

Vítězem soutěže starších žáků se stal Lukáš Meloun z Velkého Oseka, který se svým nejlepším skokem přehoupl přes 160 cm stejně jako druhý Lukáš Sauer ze 6. ZŠ, třetí příčku pak obsadil výkonem 155 cm Kryštof Kačer ze 3. ZŠ.

V soutěži starších žákyň dominovala Petra Matoušková, která skočila 145 cm, stříbrnou medaili si odnesla Nikol Kalabisová z Červených Peček za výkon 140 cm a stejným výkonem vybojovala bronz Bianka Harandzová ze 7. ZŠ.

Ve skoku vysokém nejstarší kategorie dorostenců vyhrál v nejlepším výkonu dne 170 cm Jaroslav Hnida ze 7. ZŠ, o další medaile se pak podělili Ondřej Král ze 4. ZŠ a Petr Divecký z Velimi skokem přes 155 cm.

V nejstarší kategorii dívek patřilo prvenství reprezentantce 4. ZŠ Natálii Sedláčkové za 140 cm, druhá skončila Štěpánka Pořízová z Velkého Oseka výkonem 135 cm a bronz si odnesla Aneta Benešová z Červených Peček za 130 cm.

V soutěži o nejrychlejšího páťáka v běhu na 40 yardů absolvovali chlapci i dívky základní, semifinálové a finálové kolo. Mezi 29 chlapci byl ve finále nejrychlejší Petr Čihák ze ZŠ Kolín-Sendražice, který prolétl trať za 6,13 s, o pět setin byl pomalejší Štěpán Šiler z 2. ZŠ a třetí příčku vybojoval časem 6,26 s Jakub Kubera ze 7. ZŠ.

Všem chlapcům ale "dala na frak" vítězka dívčí kategorie Lucie Šimicová ze 3. ZŠ Kolín, který vyhrála s obrovským náskokem v čase 5,99 s a za sebou nechala nejen svých 31 soupeřek, ale i všechny chlapce. Druhou nejrychlejší se stala Laura Bohdanová ze 6. ZŠ za 6,47 s a o sedm setin byla pomalejší třetí Sofie Čadová ze 6. ZŠ.