Jdi na obsah Jdi na menu

Přijďte ve čtvrtek povzbudit Barboru Špotákovou při návratu do oštěpařského sektoru!

Podle slov Rudolfa Černého, trenéra dvojnásobné olympijské vítězky, trojnásobné mistryně světa a světové rekordmanky v hodu oštěpem Barbory Špotákové, by se měla s osmdesátiprocentní pravděpodobností tato nejlepší česká atletka 21. století poprvé po téměř dvouleté mateřské pauze představit znovu v oštěpařském sektoru při čtvrtečním mítinku na kolínském stadiónu.

Kolínský vrhačský čtvrtek na stadiónu Mirka Tučka v Borkách má 23. května na programu dvě disciplíny. Tou první je právě hod oštěpem a Barbora Špotáková by měla ke své premiéře nastoupit v 18 hodin. K vidění budou nejen její mladší reprezentační kolegyně v pokusech pokořit limity pro letošní vrcholné mládežnické podniky, ale i nejlepší kolínské oštěpařky.

O hodinu později pak zahájí soutěž v hodu kladivem, ve které se bude rovněž na co dívat především díky vysoké úrovni mladých kolínských závodníků, kteří dominují v české špičce.

Kolínští pořadatelé věří, že si ve čtvrtečním podvečeru najde na kolínský atletický stadión cestu i početná divácká kulisa, která podpoří všechny závodníky a především Barboru Špotákovou v jejím úsilí o návrat do světové špičky. Nejlepší oštěpařka světa všech dob drží také rekord kolínského stadiónu vynikajícím výkonem 66,06 m, dosaženým v roce 2016 těsně před olympiádou v Riu.