Jdi na obsah Jdi na menu

Předprodej vstupenek na mítink ke 120 letům kolínské atletiky zahájen

Již za týden, ve středu 17.června, proběhne na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách velký mítink u příležitosti letošních oslav 120 let kolínské atletiky a dnes byl zahájen předprodej zhruba stovky vstupenek, více diváků se totiž na stadión kvůli opatření o akcích pro maximálně 500 osob nevejde. Pokud by se potvrdily zatím zákulisní zprávy, že by od pondělí mohly být povoleny sportovní akce pro 1000 účastníků, byly by samozřejmě uvolněny další vstupenky tak, aby příznivci kolínské atletiky mohli vidět na vlastní oči českou atletickou špičku.

Vstupenky si můžete rezervovat na emailu předsedy oddílu (jiri.tucek@email.cz) nebo přímo zakoupit na stadiónu u manažerky klubu (ve čtvrtek a v úterý v době od 13:00 do 17:00 hod. a v pátek, pondělí a středu v době od 8:00 do 12:00 hod.). Je možné, že v den konání závodu již vstupenky k dispozici nebudou.

Na mítinku by se měla podle předběžných startovních listin, jejichž konečná podoba bude známa až v pondělí večer, sejít velmi zajímavá a kvalitní konkurence. V ženském oštěpu by se měla představit dvojnásobná olympijská vítězka a světová rekordmanka Barbora Špotáková, která zahájila minulý týden sezónu na Kladně skvělým výkonem 63,69 m. Zdatně sekundovat by jí měly odchovankyně kolínské atletiky Petra Andrejsková s osobním maximem 59,55 m, a Martina Píšová, která si minulý týden polepšila osobní rekord na 56,55 m. Na startovní listině běhu na 110 m překážek je halový mistr Evropy Petr Svoboda, jenž letos zahájil časem 13,73 s, spolu s ním by měl být na startu i někdejší juniorský mistr světa a mistr Evropy do 22 let v desetiboji Jiří Sýkora, a v dálkařském sektoru se představí stříbrný z pražského halového evropského šampionátu Radek Juška, který se hned v prvním letošním startu dostal za hranici osmi metrů. Letos poprvé na trati 400 metrů by měla startovat stříbrná z loňského mistrovství žen do 22 let Lada Vondrová, na start nejdelší ženské trati 3000 metrů by se měla postavit vítězka světové univerziády Kristiina Mäki a ve skoku o tyči by měla skákat juniorská mistryně světa Amálie Švábíková.

Zajímavé budou také hladké sprinty. V těch mužských uvidíme mistra ČR v běhu na 200 m Jana Jirku i odchovance kolínské atletiky Štěpána Hampla, v ženských bude největší favoritkou další mistryně republiky Nikola Bendová s osobními rekordy na 100 m 11,41 s a na 200 m 23,38 s. V ženském překážkovém sprintu se představí rekordmanka kolínského stadiónu Lucie Koudelová, v nejdelším běhu mužů na 5000 m bude favoritem v početném poli výborných běžců mistr republiky Jakub Zemaník s osobním maximem hluboko pod 14 minut. Ve skoku vysokém mužů by tahákem měl být start Marka Bahníka s osobním maximem 225 cm, mezi kladiváři se představí mistr republiky z posledních tří let Miroslav Pavlíček, naopak nad startem české rekordmanky a odchovankyně kolínské atletiky Kateřiny Šafránkové visí ze zdravotních důvodů otazník.

Příležitosti závodit ve vynikající konkurenci využijí i kolínští, především mládežničtí, atleti. Vidět určitě bude ve skoku o tyči Zuzana Pražáková, mladí kolínští vrhači, sprinteři i běžci.