Jdi na obsah Jdi na menu

Před mistrovstvím mužů a žen

O nadcházejícím víkendu proběhne v pražské Stromovce v hale Otakara Jandery vrchol letošní domácí zimní atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínská atletika na něm bude mít hned osminásobné zastoupení a ani v letošním roce, ačkoli loňský medailista Matyáš Dalecký je po operaci kotníku a Helena Jiranová přestoupila do USK Praha, rozhodně není bez medailových šancí.

Nejžhavějším želízky na zisk medaile jsou obhájkyně loňského trojskokanského titulu Šárka Buranská, která v průběžných českých tabulkách drží výkonem 12,38 m druhou příčku za Lucií Májkovou, a čtvrtkařka Zdeňka Seidlová, která je letos rovněž prozatím druhou nejrychjelší Češkou časem 53,91 s. Papírově nemá daleko k medaili ani teprve juniorský sprinter Štěpán Hampl, který letos zaběhl 60 metrů za 6,76 s a na tabulkově třetího Vojtěcha Kolarčíka ztrácí pouhé 4 setiny.

O místo ve finálové osmičce se jistě bude chtít poprat dorostenecká výškařka Denisa Pešová, která je svým letošním osobním rekordem 179 cm v ženských tabulkách sedmá. Stejné místo v českých tabulkách patří i tyčkařce Zuzaně Pražákové, která ale výkonu 395 cm dosáhla až po uzávěrce přihlášek a technický delegát šampionátu ji ke startu nepustil.

O co nejlepší umístění se jistě poperou i další čtyři zástupci našeho oddílu. V nejjkratším sprintu na 60 metrů se představí junior Stanislav Jíra a dorostenka Jana Šafránková, v běhu na 800 metrů bude startovat Martin Coubal a v běhu na 60 metrů překážek bude bojovat Jiří Kunt.