Jdi na obsah Jdi na menu

Pořádali jsme veřejné závody

V sobotu 12. února uspořádal náš oddíl v nafukovací hale na Strahově veřejné závody, které byly jednou z posledních příležitostí především pro kategorie dorostu a juniorů vybojovat si účast na mistrovství České republiky v Ostravě, které se uskuteční příští víkend.

Z kolínských závodníků předvedla nejkvalitnější výkon Zuzana Pražáková, která se přenesla přes 410 cm a bude patřit k medailovým adeptkám na šampionátu dospělých. V běhu na 60 metrů si vylepšil junior Vít Vinduška letošní výkon na 7,30 s a poprvé se letos představila už mezi ženami Jana Šafránková, která zaběhla 7,94 s. Již jistý účastník gigantu Lukáš Soukal testoval formu na 150 metrů, které absolvoval za 16,73 s. V běhu na 200 metrů zaběhla dorostenka Adéla Sahulková čas 26,66 s a v běhu na 60 metrů překážek potvrdil vysokou formu časem 8,37 s dorostenec Matyáš Čudlý. Na stejné trati si vylepšila osobní rekord žákyně Klára Pokorná na 9,22 s, což by ji mělo posunout na šampionát této kategorie. 

Dařilo se skokance Heleně Rothanzlové, která si vylepšila sezónní maximum v dálce na 524 cm a v trojskoku potvrdila výkonem 11,36 m své vysoké postavení na šestém místě českých tabulek, Alena Fridrichová po letošním nejlepším výkonu 10,73 m jen těsně zaostala za nejlepší českou šestnáctkou, která má jistotu startu na mistrovství ČR. Náladu jí jistě vylepšil první životní skok za pět metrů (502) ve skoku dalekém. O šampionát bojoval ve svém prvním letošním startu po řadě zdravotních problémů a karantén dorostenecký koulař Vojtěch Otta. Vrhem dlouhým 13,11 m se dostal na aktuální 16. příčku, o kterou ho ale ještě mohou připravit další koulaři v nedělních startech.