Jdi na obsah Jdi na menu

O víkendu poslední vrcholy dráhové sezóny

O tomto víkendu proběhnou v Třinci a v Jablonci nad Nisou letošní poslední dráhová mistrovství České republiky. Ve Slezsku se utkají žáci, na severu Čech budou bojovat muži a ženy do 22 let. Současně také v Karpaczi proběhne letošní jediné mezistátní utkání, a to juniorské klání Polsko - Česká republika. Na všech třech akcích bude mít kolínská atletika nemalé zastoupení.

Na žákovském šampionátu se představí v individuálních disciplínách Matěj Rosenberger ve sprintech na 60 a 150 metrů, Adéla Sahulková a Klára Cardová na 150 metrů, Matěj Novák na 300 metrů, Marek Málek na 3000 metrů, Barbora Štěrbová na 100 i 200 metrů překážek, Klára Pokorná na 200 metrů překážek, Marek Nedvěd na 1500 metrů překážek, bronzový medailista z haly Matyáš Čudlý ve výšce a Vojtěch Otta v disku a kladivu. Smůlu měl sprinter Jiří Synek, největší kolínská medailová šance, který si bohužel hned po nástupu na sportovní gymnázium přivodil svalové zranění a z šampionátu se musel odhlásit. Na žákovském vrcholu se tradičně představí i kolínské štafety chlapců i dívek.

I na mistrovství mužů a žen do 22 let bude startovat početná kolínská výprava. V běhu na 100 metrů to budou Dominik Holub, Jiří Šámal, Lukáš Soukal, Kristýna Šlehubrová a Jana Šafránková, která poběží i dvojnásobnou trať, na 400 metrů bude startovat Tadeáš Krakuvčík, ve skoku vysokém Tomáš Puczek a Anita Hrušková, v hodu kladivem Jan Balát, který je největším kolínským medailovým želízkem, Karel Hanuš a Eliška Drábková a v hodu oštěpem Jakub Dudáš, Žaneta Vrbová a Anna Radikovská.

Naději na kvalitní umístění má také kvarteto mužů na 4x100 metrů, to ale bude postrádat svého finišmana Marka Řeháka, který byl nominován do české reprezentační štafety na mezistátní utkání Polsko - Česká republika. Spolu s ním obléknou letos jako jediní Kolíňáci reprezentační dres vytrvalec Roman Pazdera a kladivář Martin Buryan.