Jdi na obsah Jdi na menu

Natálie Olivová bojovala o sedmibojařskou medaili

V pátek 31. května začalo letošní mistrovství České republiky ve vícebojích, které tentokrát hostil Zlín. Kolínská atletika tu měla jedinou zástupkyni, a tou byla svěřenkyně Martina Radikovského Natálie Olivová. Ta vstoupila do prvního dne sedmibojařského souboje dorostenek velmi dobře.

V úvodní disciplíně běhu na 100 metrů překážek se děvčata musela vypořádat se silným protivětrem o síle 1,5 m/s, ale kolínská vícebojařka se s tím popasovala výborně a časem 15,11 s zůstala jen 8 setin za osobním rekordem, což jí vyneslo v její nepříliš silné disciplíně nečekaně vysoké 9. místo s malou ztrátou na nejlepší. Ve výškařském sektoru se Natálii tradičně dařilo a spolu s největší favoritkou závodu chrudimskou Klárou Bažoutovou jako jediné překonaly 166 cm. Bohužel následující vrh koulí se jí už tolik nevydařil, když sice výkonem 11,11 m obsadila druhou příčku, ale zaostala více než o metr za svým maximem. První den závodu pak zakončila osobním rekordem 27,23 s na 200 metrů, což znamenalo v této disciplíně 12. příčku a v celkovém pořadí 4. místo se ztrátou pouhých 16 bodů za aktuálně bronzovou přerovskou Gabrielou Patalovou.

V sobotu ale do očekávaného dramatického souboje o medaili, do nějž měla hlasitě promluvit i průběžně desátá skvělá oštěpařka Tereza Korhoňová, nevstoupila kolínská atletka nijak razantně. Ve vyrovnané sérii dolétla nejdál na 517 cm, Patalová po 522 cm ještě o něco navýšila náskok a příliš ve své slabší disciplíně po 502 cm neztratila ani Korhoňová. Ta zaútočila v hodu oštěpem po vynikajících 46,91 m na bronz. Natálie Olivová ve své ještě loni slabé disciplíně hodila solidních 31,82 m, ale před Patalovou, která poslala oštěp na 30,80 m, se nedostala a těsně předza ní byla před závěrečnou osmistovkou  také Korhoňová. Všechny tři ale dělilo jen zhruba 20 bodů.

V běhu na 800 metrů si Natálie dokázala o šest vteřin vylepšit osobní maximum na 2:28,96 min., ale ani to nestačilo, protože Korhoňová byla o vteřinu a půl rychlejší a bronz nakonec překvapivě získala Gabriela Patalová, která byla v cíli o další vteřinu rychleji. 

Natálie Olivová tak v novém kolínském rekordu 4751 bodů obsadila pátou příčku, 43 bodů od medaile.