Jdi na obsah Jdi na menu

Na Sportovci Kolína získali atleti čtyři nejvyšší ocenění!

V úterý 7. února proběhl v kolínském divadle galavečer ankety Sportovec Kolína 2022, který tentokrát moderoval Petr Svěcený. Během dvouhodinového vydařeného programu se velkého uznání dočkali naši atleti, když z 31 ocenění si odnesli v silné konkurenci desítek kolínských klubů a oddílů více než třetinu a vítězství jim patřilo ve čtyřech ze sedmi vyhlašovaných kategorií!  

Vítězkou nejprestižnější kategorie dospělých se stala jednoznačně tyčkařka Zuzana Pražáková, která tak navázala na své mládežnické vítězství z roku 2014 a zvítězila ziskem 290 bodů s náskokem 84 bodů před dvojicí gymnastů Davidem Begou a Danielem Radovesnickým. Do vyhlašované sedmičky se probojovali také čtvrtý kladivář Martin Buryan a šestý vrhač Pavel Peňáz.

dospeli.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Naprostým triumfem atletů skončila kategorie mládeže. Potřetí za sebou v ní zvítězila juniorská vícebojařka Natálie Olivová, která dosáhla nejvyššího bodového zisku napříč všemi kategoriemi - 306 bodů. I druhý stupínek patřil svěřenci Martina Radikovského, tentokrát dorosteneckému výškaři Matyáši Čudlému, který nasbíral v anketě 218 bodů, a třetí místo vybojoval dorostenecký sprinter Jiří Synek se 162 body. Mezi sedmičkou se na šesté příčce umístil také další člen sprinterské skupiny Antonína Morávka Lukáš Soukal.

mladez.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Kategorii žactva vyhrál gymnasta Radek Pecha (275) před cyklistkou Evou Drhovou (232) a plavkyní Karolínou Bnedovou (218). Atlety zastupoval mezi vyhlášenými svěřenec Kláry Tučkové kladivář Antonín Adam, který obsadil šestou příčku. 

Jedinou kategorií, v níž náš oddíl neměl na jevišti zastoupení, byla družstva dospělých. V této kategorii jasně dominovali basketbalisté BC Geosan před kolínskými  gymnasty a fotbalisty SK Sparta Kolín. Našemu týmu žen chyběly na bronzový stupínek pouze dva body.

Kategorii družstev mládeže vyhráli také kolínští basketbalisté, tentokrát tým kadetů U17. Stříbrná příčka pak patřila naší štafetě juniorů ve složení Lukáš Soukal, Jiří Synek, Šimon Kratochvíl, Vít Vinduška a Jakub Svoboda. Třetí místo obsadili juniorští cyklisté Expres CZ Tufo teamu Kolín. 

stafeta.jpg

 

 

 

 

 

 

Nejúspěšnější z atletických týmů byli v kategorii žactva naši starší žáci, kteří po titulu mistrů republiky opanovali s velkým náskokem i kolínskou anketu. Druhou příčku obsadili mladší žáci SK Volejbal Kolín a pohár za třetí místo si odnesl dětský tým tanečního klubu CrossDance Kolín.

zaci.jpg

 

 

 

 

 

 

Velmi úspěšný byl slavnostní večer pro trenéra Martina Radikovského. Nejen že jeho svěřenci obsadili prvé dvě příčky v mládežnické anketě, ale on sám byl vyhlášen v konkurenci 16 nominovaných Trenérem roku s 51 body. O šest bodů méně získal trenér gymnastů Martin Taftl a o dalších sedm bodů méně získal třetí Antonín Morávek.

radikovsky.jpg

 

 

 

 

 

 

Vyhlášení výsledků ankety tak bylo pro celou plejádu našich atletů a trenérů velkým poděkováním za stovky hodin tréninkové dřiny na našem stadiónu.