Jdi na obsah Jdi na menu

Na šampionátu žáků se představí 20 domácích závodníků

V úterý byl zveřejněn výběr závodníků na Mistrovství České republiky žáků a žákyň, které proběhne od pátku do neděle na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách. Domácí Sokol Kolín-atletika na něm bude v individuálních soutěžích v konkurenci více než 600 nejlepších českých závodníků reprezentovat 20 žáků a žákyň! 

Ve sprinterských disciplínách se představí v rozbězích na tratích od 60 po 300 metrů Šimon Kratochvíl, Vít Vinduška, Jiří Synek, Michal Boháč a Andrea Vlková. Na startu běhu žáků na 3000 metrů bude dvojice Mojmír Pavlík a Marek Málek. Na překážkových tratích na 100 a 200 metrů budou startovat Barbora Štěrbová, Jakub Svoboda, Tomáš Kalaš a Matyáš Čudlý, který byl vybrán spolu s Annou Pátkovou a Jakubem Douděrou také do soutěže ve skoku vysokém. Jakub Douděra bude bojovat rovněž ve skoku dalekém a výčet kolínských skokanů doplňuje ještě tyčkař Antonín Tvrzník. Do vrhačských disciplín bylo vybráno na základě letošní výkonnosti šest Kolíňáků. Ve vrhu koulí bude startovat Vlastimil Trnka, který ale má mnohem větší šance na dobré umístění v hodu kladivem. V něm se představí v soutěži dívek také Sára Šlégrová. V hodu diskem se bude pokoušet probojovat do finále Alžběta Černá a v hodu oštěpem trojice Anna Radikovská, Vendula Hroudová a Jakub Vítek.

V obrovské konkurenci bude každý postup z rozběhů a kvalifikací, které se na letošním šampionátu objevují poprvé v jeho historii, pro kolínské atlety výrazným úspěchem.

Boje mladých atletů zahajují v pátek 20. září od 13:00 hod. a potrvají až do nedělního odpoledne. Časový pořad naleznete ZDE .