Jdi na obsah Jdi na menu

Na přeboru kraje v krosu získali kolínští běžci dvě medaile

V neděli 26. března se uskutečnil v Čáslavi již 81. ročník Běhu sady Vodranty, v jehož rámci proběhl letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu všech kategorií. V závodě, na kterém startovalo téměř pět stovek (!) závodníků, se ve většině kategorií sešla velice silná konkurence. 

Medaile v celkem 11 kategoriích si rozdělili zástupci devíti klubů. Nejúspěšnější byli běžci ASK Dipoli se ziskem sedmi cenných kovů, šest medailí vybojovali atleti domácího AC Čáslav a nejvíce titulů - tři - vybojovali závodníci SKP Nymburk. Sokol Kolín-atletika získal dvě medaile.

O tu nejcennější se zasloužila dorostenka Aneta Benešová, která v dramatickém doběhu tří závodnic na trati dlouhé 1550 m ve stejném čase 5:43 min. udržela nejtěsnější náskok, který si vybojovala v cílové rovince. Stříbrnou medaili vybojovala ve společném závodě žen a juniorek na 4000 metrů Michaela Györgyová za 17:05 min. 

Kousek od medaile byla starší žákyně Veronika Beránková, která na stadiónu doběhla dvacetimetrovou ztrátu na vedoucí trojici a v cílové rovince šla i do čela, ale nakonec doběhla těsně čtvrtá za 5:37 min. Pátá doběhla v závodě žen Nikol Miškovská (17:40), šestý v závodě dorostenců Ondřej Kašička (15:08), sedmé starší žákyně Kateřina Bílková (5:51) a mezi ženami Magdaléna Jelínková (18:22) a osmá dorostenka Eva Vodseďálková (6:32).