Jdi na obsah Jdi na menu

Na halový šampionát žactva je nominováno osm Kolíňáků

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na víkendové mistrovství České republiky žactva, které proběhne opět v hale ve Vítkovicích. Do výběru technických delegátů se dostala díky své výkonnosti osmička mladých kolínských atletů.

Jasnou převahu v této nominaci mají sprinteři. V běhu na 60 metrů byli mezi nejlepší českou čtyřiadvacítku nominováni Jan Šmejkal a Aneta Bedrnová, stopadesátku poběží rovněž tito dva a s nimi ještě Lukáš Sauer, k běhu na 300 metrů se připravují Ondřej Musil spolu s Martinem Hovorkou a v běhu na 60 metrů budou startovat Marek Převrátil a Vojtěch Kofroň, který bude rovněž skákat do dálky. Osmičku nominovaných uzavírá Veronika Beránková, která bude bojovat v běhu na 3000 metrů.

Další čtyři atleti jsou v tuto chvíli v roli náhradníků. Simona Grumlová je první náhradnicí pro běh na 300 metrů a druhou náhradnicí na poloviční trati, v běhu na 60 metrů překážek je třetí náhradnicí Martina Ježková a na stejné pozici jsou ve skoku dalekém Yvona Szitásová a ve vrhu koulí Antonín Adam. Náhradníkem pro šedesátku je také Lukáš Sauer a pro stopadesátku Ondřej Musil, ti ale mají jistý start v jiné disciplíně. 

Na startu budou také v obou kategoriích štafety na 4x200 metrů.