Jdi na obsah Jdi na menu

Na halový mládežnický šampionát bylo vybráno 13 Kolíňáků

I přes současná přísná opatření se o víkendu uskuteční v Ostravě halový šampionát dorostu a juniorů. Výrazně jsou na něm omezeny počty startujících a byly vypuštěny soutěže štafet. Ve výběru technických delegátů se objevilo i přes velké problémy s letošní zimní přípravou 13 kolínských atletů. Otázkou ovšem je, kdo se nakonec opravdu objeví na startu, protože vedle určitého zdravotního rizika není ani jednoduché zajistit PCR test ne starší 48 hodin.

Ve sprinterských disciplínách by se měli představil junior Lukáš Soukal, dorostenci Jiří Synek a Šimon Kratochvíl a juniorka Jana Šafránková. Na 60 metrů překážek byli nominování junioři Tomáš Konvalina a Jan Brát, dorostenec Jakub Svoboda a dorostenka Barbora Štěrbová. Ve výškařském sektoru by měli skákat juniorky Anita Hrušková a Natálie Olivová, stejně jako dorostenec Matyáš Čudlý, v trojskokanském juniorka Helena Rothanzlová a dorostenec Jakub Douděra a v dálkařském juniorka Natálie Olivová a dorostenec Šimon Kratochvíl. Třetí disciplínou Natálie Olivové by měl být vrh koulí. Role náhradníka zbyla na dorosteneckého sprintera Víta Vindušku.

I přes poměrně početnou účast by v letošním roce byl jakýkoli medailový zisk překvapením, neboť nikdo z kolínských atletů tentokrát nenastupuje v roli jednoho z favoritů disciplíny.