Jdi na obsah Jdi na menu

Na halový gigant se chystá patnáctka Kolíňáků

O tomto víkendu proběhne v ostravské hale letošní gigant - mistrovství České republiky kategorií juniorů a dorostu. Ve zveřejněné nominaci na tento halový vrchol je v individuálních disciplínách celkem 15 kolínských atletů, z nichž mnozí mají minimálně finálové šance.

Na sprinterské rovince se představí junioři Jiří Synek a Šimon Kratochvíl, dorostenec Štěpán Veselý a dorostenka Justina Špringrová. V běhu na 200 metrů budou startovat Šimon Kratochvíl a Štěpán Veselý a na běžeckém oválu se do nominace dostal také další junior Marek Nedvěd na 800 metrů. Na překážkovou šedesátku se chystají junior Matyáš Čudlý, juniorka Emílie Chrastinová, dorostenec Jaroslav Hnida a dorostenka Amálie Schederová. V technických disciplínách budou startovat Matyáš Čudlý ve výšce, junior Antonín Tvrzník a dorostenec Vojtěch Slavík ve výšce i v tyči, Emílie Chrastinová v dálce, juniorka Viktorie Hroudová a dorostenka Sofie Bébrová v trojskoku a juniorka Anna Radikovská s dorostencem Vojtěchem Ottou v kouli. V roli náhradníků ještě čekají na svou šanci dorostenci František Hanč na 60 metrů a Matěj Novák na 400 metrů a dorostenky Dominika Nováková na 400 metrů a Šárka Mokrá v trojskoku.

S největšími ambicemi nastupují Matyáš Čudlý a Jiří Synek jako lídři českých výškařských a sprinterských tabulek, s druhým nejlepším letošním výkonem patří mezi favority Emílie Chrastinová v dálce, Vojtěch Otta v kouli a Sofie Bébrová v trojskoku. Do letošní nejlepší osmičky ze startujících patří také pátí Šimon Kratochvíl na dvoustovce a Emílie Chrastinová na překážkách a osmí Antonín Tvrzník v tyči, Anna Radikovská v kouli a Justina Špringrová na 60 metrů. Kvalitní výkony zcela jistě předvedou tradičně štafety na 4x200 metrů. Na startu by měly být sestavy juniorů, dorostenců a dorostenek.