Jdi na obsah Jdi na menu

Na gigantu se představí patnáct Kolíňáků

O víkendu se v ostravské hale uskuteční letošní halový gigant, tedy mistrovství České republiky v kategoriích dorostu a juniorů. Ať už přímo nebo z pozice náhradníků se mezi českou špičku probojovalo celkem patnáct závodníků našeho oddílu. Tento počet by se měl ještě rozšířit o členy štafet na 4x200 metrů.

Ve sprinterských disciplínách budou startovat junioři Lukáš Soukal a Šimon Kratochvíl, dorostenec Jiří Synek a dorostenka Adéla Sahulková, na překážkách junior Jakub Svoboda a dorostenka Klára Pokorná a v běžeckých disciplínách jediný kolínský zástupce Marek Nedvěd. Největší zastoupení budou mít skokané. Ve výšce to budou juniorky Anita Hrušková a Natálie Olivová a dorostenec Matyáš Čudlý, v dálce opět Natálie Olivová a dorostenec Vojtěch Slavík a v trojskoku junior Jakub Douděra a juniorky Helena Rothanzlová, Anita Hrušková a Alena Fridrichová. V koulařském sektoru absolvuje svůj třetí start Natálie Olivová a svůj křest na šampionátu si odbude dorostenec Vojtěch Otta.

Pokud jde o šance na výborné umístění, tak největší mají rozhodně oba svěřenci Martina Radikovského. Matyáš Čudlý jasně vévodí letošním výškařským tabulkám a na výborné páté příčce je v běhu na 60 metrů překážek. Čerstvá pětibojařská šampiónka Natálie Olivová může sáhnout po medaili ve všech třech svých disciplínách - ve skoku dalekém české tabulky vede, v kouli je třetí a ve výšce čtvrtá, startovní pole je ale velmi vyrovnané. O medaili se budou chtít poprat i výškařka Anita Hrušková, druhá v tabulkách, a Lukáš Soukal, čtvrtý na 200 metrů. Mezi nejlepší osmičkou jsou aktuálně i Jiří Synek na 60 metrů, trojskokanky Helena Rothanzlová a Anita Hrušková a trojskokan Jakub Douděra.