Jdi na obsah Jdi na menu

Mladší žákyně zahájily vítězně

V pátek 29.5.2020 kategorie mladších žáků a žákyň odstartovala letošní opožděné soutěže družstev. O co nejlepší výsledek v prvním kole družstev skupiny B a zároveň i v krajském přeboru ve vícebojích se bojovalo na vlašimském stadiónu.

Výborně si zde vedla především děvčata. Nejhodnotnějšího výsledku dosáhla Amálie Schederová, která ziskem 2826 bodů ovládla nejen soutěž žákyň, ale vytvořila i nový kolínský oddílový rekord. To je výkon, který by ji na loňském republikovém šampionátu řadil do první desítky! Druhé místo obsadila také kolínská Sofie Bébrová ziskem 2564 bodů. O pouhých 11 bodů utekly stupně vítězů Anetě Benešové, která dosáhla na 2450 bodů. Do první desítky se ještě vešla na pěkném sedmém místě Ema Hrabáková za 2102 bodů. Všechny tyto závodnice se připravují pod vedením trenéra Jiřího Robovského. V soutěži žákyň soutěžilo 96 závodnic. Po celkovém součtu bodů obsadilo družstvo žákyň první místo v tomto prvním kole.

Mezi mladšími žáky se nejlépe vedlo Lukáši Melounovi, který obsadil 5. místo ze 70 závodníků výkonem 1575 bodů. Na pěkném 6. místě skončil Jaroslav Hnida s výkonem 1542 bodů. Do první desítky se vešel na 9. místě za výkon 1465 bodu ještě Kryštof Šantrůček. Všichni tři svěřenci trenéra Jiřího Robovského. Po součtu bodů skončili chlapci na třetím místě. Děkujeme za krásné výkony a absolvování víceboje, v němž si kolínští mladší žáci i žákyně vytvořili řadu osobních rekordů.