Jdi na obsah Jdi na menu

Mladší žákyně na druhém kole se dvěma oddílovými rekordy

Za krásného červnového počasí se v pátek 12.6. konalo na čáslavském atletickém stadionu druhé kolo krajského přeboru družstev mladších žáků a žákyň. Představení mladých kolínských atletů bylo výborné.
Zahajovací disciplínou byl běh žákyň na 60 metrů překážek a hned v prvním běhu se představily dvě výborné kolínské překážkářky. S jasnou převahou zvítězila kolínská Amálie Schederová ve skvělém čase 9,71 s, což je zároveň nový historický oddílový rekord, který držela její tréninková kolegyně a nyní již starší žákyně Klára Pokorná. Na kvalitním pátém místě skončila další svěřenkyně trenéra Jiřího Robovského Sofie Bébrová, která časem 10,26 s tentokrát zůstala jen kousíček za svým osobním maximem. Do první desítky se ještě vešla Martina Ježková, která přispěla ziskem jednoho bodu.
Souběžně s překážkami začal také skok do dálky, kam po odběhnutí šedesátky překážek spěchaly také Amálie Schederová a Sofie Bébrová. A představení kolínských děvčat v dálce bylo hodně kvalitní, když zde bodovalo hned pět závodnic. V první sérii pokusů se ve skvělé formě uvedly Amálie se Sofií, obě děvčata si zlepšila své osobní rekordy. To ale nebylo vše. Ve čtvrté sérii přišel krásný výkon Amálie Schederové, která dokázala skočit rovných pět metrů. Tímto pokusem jasně opanovala soutěž. Na druhém místě skončila její tréninková kolegyně Sofie Bébrová, která v páté sérii pokusů dolétla na výborných 470 cm, což pro Sofii znamenalo ještě zlepšení osobního rekordu z první série. Těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě skončila Anna Němcová za 447 cm, devátá pak Justýna Trnková za 409 a přes čtyři metry se dostala i Dominika Svinčáková, která za 407 brala desáté místo a jeden bod do celkového hodnocení.
K zahajovacím disciplínám patřil také oštěp dívek. V něm se výborně představila Ema Hrabáková, které výkon 28,97 m vynesl druhé místo. Hezký výkon předvedla také Dominika Svinčáková, která brala páté místo a šest bodů za 23,97 m.
Poté přišly na řadu rozběhy na 60 metrů. V nich se představila celá řada kolínských atletek, ale do finále „A“ se podařilo dostat pouze Anetě Benešové, která v rozběhu předvedla výkon 8,65 s, což pro Anetu znamenalo nový osobní rekord. Do finále „B“ se z rozběhů probojovala ještě Anna Dvořáková.
Po ukončení rozběhů na 60 metrů přišla na řadu nejdelší distance dne, a to běh na 800 metrů. V něm se parádně představila Aneta Benešová, která velmi kvalitním časem 2:29.94 min. jasně zvítězila a připsala si nejen jedenáct bodů, ale i nový osobní rekord.
Ve finále „A“ se představila Aneta Benešová, která již měla v nohách běh na 800 m a ukázala obrovské závodnické srdce. Opět vylepšila svůj osobák na 8.60 s, když podlehla pouze o pouhé dvě setiny nymburské Růžičkové a vybojovala parádní druhé místo.
Společně s finále na 60 metrů se rozběhla koule dívek, a ta se stala kořistí kolínské Emy Hrabákové, která si zlepšila osobní maximum na 11,57 metru a jasně soutěž opanovala. Poté přišly na řadu běhy na 300 metrů, ale v nich vyšla kolínská děvčata naprázdno a nezískala zde ani bod.
Na závěr soutěžního dne přišly štafety na 4x60 metrů. A to bylo parádní vystoupení kolínského kvarteta Hrabáková, Benešová, Bébrová a Schederová. Holkám se vše povedlo a předvedly nový kolínský historický oddílový rekord 31.74 s, který znamenal jasné vítězství v závodě. Gratulujeme! Dva body do celkové hodnocení a deváté místo se povedlo vybojovat ještě kvartetu Kaňkovská, Marešová, Svobodová a Vobořilová.
V konečném bodovém součtu kolínské dívky skončily první, když získaly 106 bodů před druhým Nymburkem, který získal 82 bodů.

Stejně tak jako dívky i kolínští chlapci předvedli výborné výkony. Hned v úvodu závodu se rozběhla výška chlapců, kde měli Kolínští dva zástupce. Výborně se předvedl Kryštof Šantrůček, který vybojoval třetí místo za 138 cm a potřebné čtyři body a sedmé místo si připsal Jaroslav Vaněk za 120 cm. Mezitím se rozběhl závod na 60 metrů překážek, kam si z výšky musel odskočit Kryštof Šantrůček. Ten si hned v úvodním běhu výrazně zlepšil osobák na 10,08 s a připsal si parádní druhé místo a devět bodů. Jeden bod a desáté místo za 11,96 s vybojoval ještě Marek Převrátil.
Po té přišly na řadu rozběhy na 60 metrů a oštěp. Na šedesátce si finálovou účast v „áčku“ vyběhli Lukáš Meloun a Jaroslav Hnida. Do „béčka“ se probojoval ještě Radek Bašista. V oštěpu pak kolínské barvy hájili Josef Vonšovský a Jakub Solom a nevedli si špatně. Josef si za 26,41 metru vyházel pěkné čtvrté místo a Jakub za 23,16 bral sedmé místo a čtyři body.
Po rozbězích na 60 metrů se na dráze připravovali chlapci na běh na 800 metrů. V něm kolínský Adam Kondrát vybojoval skvělé páté místo a za čas 2:41,84 bral šest bodů.
Poté přišlo na řadu finále na 60 metrů a v něm potvrdili svoje kvality Lukáš Meloun a Jaroslav Hnida. Lukáš v novém osobním rekordu 8,39 s bral výborné druhé místo a jen setinku za ním na třetím místě skončil Jaroslav taktéž v novém osobním rekordu 8,40 s. Jeden bod a desáté místo ještě ve finále „B“ vybojoval Radek Bašista.
Současně se rozběhla dálka chlapců, ve které dokázal bodovat pouze Lukáš Meloun, který v novém osobním rekordu 446 cm vybojoval třetí místo a osm bodů.
Po finále na 60 metrů se Jaroslav Hnida parádně představil v běhu na 300 metrů, ve kterém zvítězil v novém osobním rekordu 45,25 s. Z Kolíňáků se ještě dobře předvedl Marek Převrátil, který za čas 49.92 sec bral pět bodů a šesté místo.
Před závěrečnými štafetami se chlapci utkali ve vrhu koulí, kde cenných pět bodů a šesté místo vybojoval Jakub Solom za 7,17 metru.
Při závěrečných štafetách se kvartetu Hůla, Hnida, Šantrůček a Meloun nepovedla předávka na prvním úseku, a to je stálo drahocenný čas, který v konečném součtu znamenal druhé místo za 34,09 s.
Chlapci se v celkovém hodnocení dostali na druhé místo s 95 body za první Kutnou Horu, která vybojovala 133 bodů.