Jdi na obsah Jdi na menu

Medailové žně přípravky v Čáslavi

Za krásného téměř letního počasí se v Čáslavi sešla atletická přípravka ročníků 2007 a 2008 v pro ni netradičních disciplínách. Mladé kolínské atlety to ani v nejmenším nezaskočilo a v běhu na 60 metrů překážek, skoku vysokém a běhu na 600 m posbírali několik medailí. Největšími sběrači medailí se v ročníku 2007 stali Amálie Schederová a Kryštof Šantrůček a v ročníku 2008 Vojtěch Kofroň. Všichni tři získali medaile v každé disciplíně.
Jako první se na start připravily dívky 2007 v běhu na 60 m překážek. Zde se výborně předvedla Aneta Benešová, která nechala všechny soupeřky za sebou a doběhla si pro zlatou medaili za 11.1 s. Skvěle ji doplnila na děleném druhém místě Amálie Schederová, která měla shodný čas s nymburskou Nelou Fučíkovou, a to 11.2 s. Výborně v umístění děvčata doplnila na čtvrtém místě Anna Němcová. V ročníku 2008 skvěle Kolín reprezentovala Kateřina Millerová, která vybojovala bronzovou medaili za 12.8. Na děleném pátém místě ještě pěkně běžely Agáta Málková a Anna Vejdělková.
Mezitím co dívky sváděly boj nad překážkami, chlapci si to rozdali ve skoku vysokém a i zde se kolínským dařilo. Chlapci ročníku 2007 se museli tentokrát sklonit před nymburským Jiřím Krejčím, avšak další medaile už nikomu nenechali. Ve skvělých výkonech a napínavé soutěži až do posledního skoku se předvedli Kryštof Šantrůček, který skončil druhý za 126 cm a Jaroslav Hnida vyskákal bronzovou medaili za 123 cm. V chlapcích 2008 měl Kolín skvělé zastoupení ve Vojtěchu Kofroňovi, který za 115 cm vyhrál a na třetím místě ho doplnil Lukáš Erban za 105 cm.
Poté se dívky s chlapci prohodili v bojích na 60 m překážek a ve skoku do výšky a kolínské barvy oslavovaly i tentokrát. V chlapcích 2007 se výborně ukázal Kryštof Šantrůček, který vyhrál za 10.6 s, a Jakub Solom, který ho na stupních vítězů doprovodil na stříbrné pozici za 11.2 s. Skvěle také běžel Jaroslav Hnida, kterému to vyneslo pátou příčku. V chlapcích 2008 měl Kolín želízko v ohni ve Vojtěchu Kofroňovi, který i v této disciplině zvítězil za 12.3 s. Na pátém místě výborně běžel Lukáš Erban.
Ve výšce dívek kralovala Amálie Schederová, které se před závodem do výšky vůbec nechtělo, a nakonec si naprosto jasně doskákala pro zlato za 121 cm a nechala všechny soupeřky za sebou. Aneta Benešová a Anna Němcová se společně dělily o pátou příčku. Dívkám 2008 se tolik nevedlo, nejlépe skončila Agáta Málková na šestém místě.
V závěrečném běhu na 600 m se Kolíňáci též neztratili, Kryštof Šantrůček vybojoval skvělé druhé a Jakub Solom třetí místo. Na pátém a šestém místě ještě velmi pěkně reprezentovali Jaroslav Hnida a Marek Bezkočka. Kolínský Vojtěch Kofroň neměl ani v této disciplíně konkurenta a jasně zvítězil. Z šestého místa ho ještě doplnil Lukáš Erban.
Pro dívky byl tentokrát běh na 600 m stříbrný. Aneta Benešová doběhla výborně na druhé pozici a záda ji kryla Amálie Schederová na třetím místě. V ročníku 2008 se skvěle předvedla Kateřina Millerová, která brala stříbro. Lucie Kaňkovská a Simona Grumlová se umístily na pěkném čtvrtém, respektive pátém místě.

Fotogalerie:
Zde

Výsledky:

Zde