Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínští atleti na hvězdném Czech Indoor Gala

Největší letošní tuzemská halová událost - hvězdný ostravský mítink Czech Indoor Gala - proběhl i s kolínskou účastí. Na závodech, kde se představili špičkoví atleti z 32 zemí světa, se totiž s nejlepšími sprintery světa utkal na nejkratší sprinterské trati Štěpán Hampl a v národním programu se prezentovali Stanislav Jíra, Jana Šafránková, Tadeáš Krakuvčík a Martin Coubal.

Stanislav Jíra si v národním běhu na 60 metrů vedl výborně, zvítězil v něm v novém osobním rekordu 6,93 s a vyběhl si tak zařazení do hlavního sprinterského závodu! Jana Šafránková zaběhla stejnou trať za 7,95 s a doběhla pátá pět setin za osobním maximem. Halový osobní rekord si na trati 400 metrů vylepšil na 51,43 s po čtvrtém místě v běhu Tadeáš Krakuvčík. Výrazně o plné tři sekundy své halové osobní maximum posunul v běhu na 800 metrů Martin Coubal, který v národním závodě finišoval jako třetí v čase 1:56,85 min. 

V hlavním programu se pak oba kolínští sprinteři představili v prvním rozběhu. Soupeři kolínské dvojice s osobními rekordy 6,76 a 6,93 s byli Brazilec da Silva (6,70), český rekordman v běhu na 100 metrů Jan Veleba (6,65), Polák Olszewski (6,62), Koffi z Pobřeží Slonoviny (6,60), Jamajčan Clarke (6,57) a Španěl Pérez (6,49). Svěřenci Antonína Morávka obsadili 6. a 7. příčku, když oba porazili brazilského sprintera. Sedmý Stanislav Jíra prokázal vyrovnanou formu, když zaběhl 6,94 s, šestému Štěpánu Hamplovi, který časem 6,76 s vyrovnal své osobní maximum, chyběla jediná setina k postupu do finále, když právě čas 6,75 s zaběhli Češi Jan Veleba a a v druhém rozběhu Zdeněk Stromšík. V součtu obou rozběhů obsadil Štěpán Hampl 10. místo a Stanislav Jíra skončil čtrnáctý.