Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínský šampionát se po všech stránkách vydařil. Děkujeme!!!

Téměř výhradně pozitivní slova slyšeli kolínští organizátoři pilotního projektu třídenního mistrovství České republiky žáků a žákyň, které proběhlo od pátku do neděle 20.-22. září, a to jak ze strany představitelů Českého atletického svazu, tak od zúčastněných trenérů, diváků a závodníků.

stadion.jpg

 

 

Mistrovství, jehož se zúčastnilo 727 závodníků ze 127 českých, moravských a slezských klubů, bylo slavnostně zahájeno za účasti členů vedení města Kolín, představitelů Českého atletického svazu, zástupců Středočeského kraje, České obce sokolské a sponzorů závodu v pátečním odpoledni, provázelo po všechny tři dny krásné podzimní počasí, které bylo odměnou desítkám kolínských organizátorů a pořadatelů za stovky hodin strávených přípravou i realizací této v historii kolínské atletiky největší akce.

mcr.jpg

 

 

 

 

 

Na organizaci závodu a jeho zázemí se podílel více než stočlenný štáb pořadatelů, rozhodčích a pomocníků pod taktovkou ředitele závodu Mgr. Morávka, který nemusel po celý průběh řešit ani jeden závažný problém. K vidění byly urputné boje nejen o medaile, ale také o nominaci na mezistátní utkání žactva, které proběhne 28. září ve Slovinsku. Diváci, kteří vytvořili za stadiónu skvělou atletickou kulisu, byli svědky překonání čtyř rekordů mistrovství a v tyčkařských soutěží i pokusů o překonání rekordů národních.

organizatori_2.jpg

 

 

 

 

Domácí kolínskou atletiku reprezentovalo 28 žákyň a žáků, z nichž si nejlépe vedla oštěpařka Anna Radikovská, která vybojovala i přes zdravotní problémy bronzovou medaili v hodu oštěpem Těsně pod stupni vítězů se umístil ve skoku o tyči Antonín Tvrzník a obě štafety chlapců, krátká ve složení Štěpán Konvalina, Jiří Synek, Šimon Kratochvíl a Vít Vinduška a dlouhé v sestavě Michal Boháč, Tomáš Kalaš, Jiří Synek a Šimon Kratochvíl. Šestou příčku si vyházel kladivář Vlastimil Trnka a finálovou osmičku uzavřeli Šimon Kratochvíl v běhu na 300 metrů, Mojmír Pavlík v běhu na 3000 metrů a Barbora Štěrbová v běhu na 100 metrů překážek. Do nejlepší české desítky se vešli také devátí výškaři Jakub Douděra a Anna Pátková, kladivářka Sára Šlégrová a oštěpařka Vendula Hroudová.

radikovska_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Republikový šampionát v takovémto formátu by se nemohl uskutečnit bez výrazné finanční pomoci Českého atletického svazu, města Kolín, Středočeského kraje, České obce sokolské a celé řady sponzorů, mezi něž patřili Koli, Eurovia, Swietelský, KOPOS. J.M.Kappa, Vinné sklepy Kutná Hora, pivovar Ferdinand, Lékárna.cz či Reklama Král.

Kolínští atleti by chtěli poděkovat všem, kteří se jakkoli podíleli na úspěchu tohoto šampionátu, a to od sponzorů akce přes rozhodčí, pořadatele a  pomocníky až po trenéry, rodiče, diváky i samotné závodníky. Věříme, že i oni si odnesli z Mistrovství České republiky žáků a žákyň na dráze pro rok 2019 samé pozitivní zážitky a budou se rádi na kolínský atletický stadión vracet.

mcr19_plakat_web.jpg