Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínská stopa na Czech Indoor Gala

Ve středu 3. února se uskutečnil v ostravské hale letošní ročník mezinárodního mítinku Czech Indoor Gala, na nějž pořadatelé získali výjimku pro pořádání. V národní části závodu startovali také tři sprinteři ze skupiny Antonína Morávka Marek Řehák, Jiří Synek a Lukáš Soukal, v televizním hlavním programu se pak představili dva odchovanci naší atletiky - Helena Jiranová a Stanislav Jíra.

Z kolínských sprinterů se mítink nejlépe vyvedl Marku Řehákovi, který si vylepšil letošní maximum na 60 metrů na 7,02 s. Jiří Synek ve svém letošním prvním startu proťal cílovou čáru v čase 7,26 s a Lukáš Soukal zaběhl čas 7,30 s. 

Velkou smůlu měla ve svých startech na 60 metrů překážek odchovankyně kolínské atletiky a svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová. Ta totiž v rozběhu jen těsně podlehla Polkám Skrzyszkovské a Siciarzové a do finále postoupila časem 8,21 s, kterým zaostala o jedinou setinu za B limitem ČAS pro účast na halovém mistrovství Evropy v Toruni. Ve finálovém závodě pak obsadila 8. příčku a k limitu jí tentokrát chyběly setinky dvě! Stanislav Jíra se představil v rozběhu na 60 metrů a nepodařilo se zopakovat senzační výkon z minulého týdne, když cílem proběhl za 6,85 s.