Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování IV

V dnešním pokračování nás čeká dokončení kategorie, v níž o umístění v první desítce bojují junioři a dorost. Představíme si další sedmičku závodníků a mezi nimi tři letošní mistry České republiky.

Jiří Křeček

krecek.jpgSvěřenec Ivana Kargera se v letošním roce věnoval především běhům mimo dráhu. Z mistrovských závodů se mu nejlépe vedlo na mistrovství České republiky v silničním běhu, na kterém doběhl na 7. místě. Stal se vítězem Maratonstav Českého poháru v běhu do vrchu, jehož seriálu se v kategorii juniorů zúčastnilo 169 běžců.

 

Aleš Moravec

moravec.jpgSvěřenci Ratislava Šediny se nejvíce dařilo na mistrovství České republiky juniorů na dráze v běhu na 200 metrů, kde se probojoval do finále a časem 22,28 s obsadil 5. místo. Na 9. příčce skončil na stejné trati na halovém šampionátu a vybojoval také dvě desáté příčky, a to v hale v běhu na 60 metrů a na dráze v běhu na 100 metrů. Stejná příčka mu patří na této trati časem 11,08 s také v tabulkách ČR za tento rok.

 

Zuzana Pražáková

prazakova.jpgSvěřenkyně svého otce Vladimíra reprezentovala Českou republiku ve skoku o tyči na mezistátním utkání mužů a žen do 22 let, kde obsadila 4. místo, a na mezistátním utkání juniorů, kde skončila druhá. V hale se stala juniorskou mistryní ČR, na dráze vybojovala stříbro. Výborný výkon podala na mistrovství ČR žen, kde překonala 405 cm, což je kolínský historický rekord žen, a obsadila 4. místo, stejně jako na šampionátu žen do 22 let. Do třetice čtvrtá byla i na juniorském mistrovství v hodu diskem a pátá byla na halovém šampionátu žen ve skoku o tyči. V tabulkách ČR obsadila 1. místo mezi juniorkami a 7. místo mezi ženami.

Jindřich Semotam

semotam.jpgSvěřenec Antonína Morávka po přechodu z kategorie žáků do dorostu obsadil na halovém mistrovství ČR 5. místo. V průběhu sezóny ho ale trápily zdravotní potíže, a tak na letním šampionátu skončil na 7. příčce. Nejvýše se v roce 2016 dostal přes laťku ve výšce 415 cm, což mu vyneslo 6. místo v tabulkách ČR.

 

Matěj Svoboda

svoboda.jpgSvěřenec Josefa Šilhavého reprezentoval Českou republiku v hodu diskem na mezistátním utkání Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - ČR, kde obsadil 4. místo, a dokázal na juniorském mistrovství ČR v Třinci obhájit v této disciplíně titul mistra republiky. Těsně mu medaile unikla na šampionátu mužů do 22 let, kde skončil čtvrtý, stejně jako na juniorském mistrovství v hodu kladivem. Do finále se prosadil i ve vrhu koulí, když v hale skončil pátý a na dráze sedmý. Novým kolínským historickým juniorským rekordem 51,75 m vede letošní tabulky ČR.

Štěpán Šanc

sanc.jpgSvěřenec Antonína Morávka byl v dorostenecké kategorii prvním rokem a hned se na halovém mistrovství ČR dokázal prosadit ve skoku vysokém na 4. místo. Na dráhovém šampionátu se mu rovněž dařilo, když skončil jen o jednu příčku hůře. Jeho nejlepší letošní výkon 195 cm ho v jeho kategorii řadí na 8. místo tabulek ČR.

 

Martina Šuková

sukova.jpgSvěřenkyně Ladislava Veselého, připravující se Nymburce, skvěle reprezentovala na mezistátním utkání juniorů Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - ČR, na němž vyhrála závod na 3000 m překážek. Na trati o kilometr kratší se stala mistryní České republiky a časem 7:14,81 min. překonala kolínský juniorský rekord a vede tabulky ČR. Vedle zlaté medaile posbírala ještě čtyři umístění na mistrovstvích ČR - čtvrtá byla na 3000 m př. mezi ženami do 22 let, pátá na 3000 m mezi juniorkami, šestá na stejné trati v hale a osmá na šampionátu žen na 3000 m př.