Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování II

V dnešním díle představování nejlepších kolínských atletů letošního roku naleznete charakteristiky poslední pětice žáků a žákyň z šestnácky, která má největší šanci na umístění v top 10.

Denisa Pešová

pesova.jpgSvěřenkyně Drahomíry Eidrnové a Veroniky Jelínkové se dokázala do nejlepší české osmičky ve skoku vysokém probojovat jak na halovém mistrovství, tak na dráze. Lépe se jí dařilo v zimě, kde obsadila 4. místo, v létě pak skončila na 7. příčce. Výrazným bodovým ziskem přispěla také k bronzovým medailím družstva žákyň. Její nejlepší výkon byl 166 cm.

 

Marek Řehák

rehak.jpgSvěřenec Antonína Morávka letos zaznamenal výrazný vzestup své sprinterské výkonnosti. Díky tomu se podílel na zlaté medaili a českém rekordu štafety žáků na 4x60 metrů, ale také na zlatu dorosteneckého kvarteta na 4x100 metrů. Svou třetí medaili, stříbrnou, vybojoval ve štafetě žáků na 4x300 m. Jeho největším individuálním úspěchem bylo 4. místo ve finále letního šampionátu v běhu na 150 m v čase 17,57 s.

Lucie Seifertová

seifertova.jpgSvěřenkyně Vlasty Šlezové je teprve mladší žákyní, ale její body výrazně pomohly družstvu starších žákyň k bronzovým medailím. Zlepšila oddílový rekord ve vrhu koulí na 12,75 m a tímto výkonem se stala druhou nejlepší mladší žákyní v České republice. Dařilo se jí také v hodu míčkem, kde se hodem 55,31 m umístila v republikových tabulkách na 4. místě.

 

Filip Šmahel

smahel.jpgSvěřenec Drahomíry Eidrnové a Veroniky Jelínkové se podílel na dvou stříbrných medailích, které získaly na šampionátech v hale i na dráze štafety starších žáků na 4x300 m. Na letním mistrovství se prosadil i individuálně, když ve finálovém závodě na 300 m obsadil 8. místo. Jako devátý nejlépe bodující závodník měl velký podíl i na bronzové medaili týmu starších žáků.

 

Jakub Vítek

vitek.jpgSvěřenec Drahomíry Eidrnové, Veroniky Jelínkové a Pavla Berana zaznamenal v roce 2016 velký výkonnostní pokrok. Nejprve na halovém šampionátu získal ve skoku o tyči výkonem 380 cm stříbrnou medaili a poté na dráhovém mistrovství překonal dokonce 410 cm, stal se mistrem České republiky a tímto výkonem i prvním žákem letošních tabulek ČR. Byl nominován na mezistátní utkání do 15 let, kde obsadil 6. místo výkonem 400 cm. Do finálové osmičky se dostal také ve skoku dalekém, když na letním mistrovství skončil na 6. místě (587).