Jdi na obsah Jdi na menu

Kateřina Šafránková splnila limit pro mistroství Evropy výkonem 69,72 m!!!

Kateřina Šafránková splnila limit pro ME, ani Rio není daleko!             

Po loňské protrápené sezóně zakončené operací menisku zahájila několikanásobná nejlepší sportovkyně Kolína kladivářka Kateřina Šafránková ten letošní olympijský rok ve velkém stylu. Závěr zimní přípravy absolvuje v teple na třítýdenním výcvikovém táboře v jihoafrickém Potchefstroomu a tady také z plné přípravy bez vyladění na závod absolvovala svůj první ostrý start.

V pátek 22. dubna se pokusila momentální formu využít ke splnění nejdůležitějších limitů pro vrcholné starty v tomto roce a hned napoprvé byla na 50% úspěšná. Ve velmi vyrovnané sérii zaletělo její 4 kilogramy těžké kladivo nejdále na 69,72 m, což je nejen její čtvrtý nejdelší hod v kariéře, ale také téměř o metr splněný A limit pro start na červencovém mistrovství Evropy v Amsterodamu! Ani ke splnění nejvyšší mety, tedy účastnickému limitu pro olympijské hry v Riu de Janeiro, to nebylo daleko, ten totiž leží ve vzdálenosti rovných 71 metrů.

Další pokus o to, aby se Kateřina nominovala na olympiádu, uvidí Kolín. V neděli 1. května se totiž tři dny po návratu z Afriky postaví v dresu mateřského Sokola Kolín-atletika na start už 62. ročníku Polabských závodů a Středočeského poháru smíšených družstev mužů a žen. A o tom, že už v Kolíně může padnout nejen limit, ale i aktuální český rekord, který Kateřina drží výkonem 71,16 m, svědčí i skvělá vyrovnaná série z pátečního závodu. Kromě nejdelšího hodu zaznamenala Kateřina také 69,68 m, přičemž tento asi nejvydařenější hod zavadil při odhodu o klec, a ještě 69,38 m!

Přijďte Kateřinu, stejně jako ostatní kolínské závodníky, ve sváteční neděli do kolínských Borků povzbudit. Mítink zahajuje v 10 hodin, hod kladivem žen je pak na pořadu v 11.40 hod.