Jdi na obsah Jdi na menu

Kateřina Šafránková nominována na MS do Londýna

V pondělí 24. července schválilo předsednictvo Českého atletického svazu nominaci 10 mužů a 13 žen na mistrovství světa, které se uskuteční 4.-13. srpna v Londýně. V nominaci figuruje také kolínská kladivářka Kateřina Šafránková, pro kterou jde o premiérovou účast na světovém šampionátu.

V nominaci jsou všichni čeští atleti, kteří splnili A limit (čtvrtkař Pavel Maslák, překážkářky Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová, mílaři Jakub Holuša a Simona Vrzalová, tyčkaři Jan Kudlička, Michal Balner, Romana Maláčová a Jiřina Ptáčníková, výškařka Michaela Hrubá, dálkař Radek Juška, koulaři Tomáš Staněk a Ladislav Prášil, oštěpaři Jakub Vadlejch, Petr Frydrych, Barbora Špotáková a Nikol Ogrodníková, kladivářka Kateřina Šafránková, vícebojaři Adam Sebastian Helcelet, Kateřina Cachová a Eliška Klučinová, maratonkyně Eva Vrabcová Nývltová a chodkyně Anežka Drahotová. Výjimkou je nedávný mistr Evropy do 22 let v desetiboji Jiřího Sýkory, kterému stopku vystavilo zranění lokte.

Ve hře je ještě sedm atletů, kteří splnili účastnický B limit a nyní budou čekat, zda bude či nebude v jejich disciplínách "naplněn ideální počet startujících" a zda jim přijde pozvánka od IAAF. Mezi nimi jsou překážkář Petr Svoboda, mílaři Filip Sasínek a Kristýna Mäki, stýplařka Lucie Sekanová, tyčkačka Amálie Švábíková a oštěpaři Jaroslav Jílek a Vítězslav Veselý.