Jdi na obsah Jdi na menu

I v "nezávodním" období získala kolínská atletika mistrovský bronz!

Ačkoli koronavirová epidemie přerušila veškeré sportovní dění nejen v naší republice, na konto kolínské atletiky přibyla další letošní mistrovská medaile. Jak je to možné? Na halovém šampionátu dorostu a juniorů doběhla kolínská štafeta dorostenců na 4x200 metrů v sestavě Jiří Synek, Šimon Kratochvíl, Vít Vinduška a Lukáš Soukal v na setinu stejném čase jako třetí kvarteto Moravské Slavie Brno, ale o tom, že medaile kolínští sprinteři nezískali, rozhodly tisíciny sekundy.

Náš oddíl se ale proti tomuto rozhodnutí odvolal, protože jsme byli přesvědčeni, že nemá oporu v pravidlech. Ta sice počítají s tím, že při shodném doběhu v témže běhu ve stejném čase rozhodují o pořadí tisíciny sekundy, ty rozhodují také při postupu z rozběhů do dalších kol, ale pro případ, že se finále koná ve více bězích, jak tomu v hale v případě štafetových závodů je, takové pravidlo neexistuje. A o to především se opíralo odvolání našeho oddílu. 

V pondělí 11. května bylo na náš oddíl doručeno rozhodnutí senátu arbitrážní rady Českého atletického svazu, které našemu odvolání v plném rozsahu vyhovělo a naše dorostenecká štafeta tak dodatečně získala bronzové medaile, které jí budou předány při vhodné příležitosti na našem stadiónu. GRATULUJEME!