Jdi na obsah Jdi na menu

Hlavní atletická sezóna v Kolíně začíná

Už v sobotu 15. dubna začíná prvním vrhačským pětibojem letošní už 117. dráhová sezóna kolínských atletů. Na druhou polovinu dubna je připraveno prvních šest letošních závodů, stejný počet se pak uskuteční v prvních deseti dnech měsíce května.

Sobotní vrhačský pětiboj je prvním z letošních 14 speciálních vrhačských mítinků, které se na našem stadiónu uskuteční. Jeho součástí je nejprve samostatný závod v hodu kladivem a následně pak pětiboj skládající se z hodu kladivem, vrhu koulí, hodu diskem, hodu oštěpem a hodu břemenem. Mítink zakončí soutěž v hodu antickým diskem o váze 5 kg. 

Druhým letošním závodem bude 20. dubna první vrhačský čtvrtek, obsahující vrh koulí a hod kladivem. Úterý 25. dubna je dopoledne vyhrazeno pro okresní kolo celostátního Štafetového poháru základních škol a odpoledne zahájí sezónu svými zahajovacími závody žactvo. O dva dny později se uskuteční druhý vrhačský čtvrtek, na němž je vypsán stejně jako o týden dříve vrh koulí a hod kladivem.

Prvním z hlavních kolínských závodů bude 30. dubna už 59. ročník půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín - memoriálu Jindřicha Stránského, na němž očekáváme početnou běžeckou účast. 

Hned následující den proběhne 63. ročník Polabských závodů, na kterém uvidíme v hlavních závodech mužů na 100, 400, 1000 m a v oštěpu a v kategorii žen ve skoku vysokém a v hodu kladivem, stejně jako v rámcových disciplínách, závodníky z české špičky. Na středu 3. května je připraveno okresní kolo Poháru rozhlasu mladšího žactva za účasti několika stovek žáků ZŠ z kolínského regionu, v neděli 7. května se uskuteční finále Polabské výškařské tour a o den později velký mládežnický mítink Youth Athletics - Sokol Grand Prix, na kterém čekáme několik stovek závodníků kategorií žactva a dorostu z celé republiky. V úterý 9. května mají atletický stadion pronajaty pro svůj přebor praktické školy a ve středu 10. května budu bojovat v okresním kole Poháru rozhlasu starší žáci.

V následujícím měsíci se tedy kolínští organizátoři rozhodně nudit nebudou!