Jdi na obsah Jdi na menu

Helena Jiranová přepisuje kolínské rekordy jeden za druhým!

Skvělou aktuální formu přetavila Helena Jiranová v další dva výrazně vylepšené kolínské historické rekordy. Tentokrát se o ně postarala na 37. ročníku Velké ceny Chebu, kde startovala na tratích 60 a 150 metrů. Oddílový rekord v kategorii žen do 22 let vylepšila na trati 600 metrů také Renata Vocásková.

Nejprve se kolínská sprinterka představila na zlaté dráze chebského stadiónu v běhu na 60 metrů. V něm svedla v mírném protivětru 0,3 m/s dramatický souboj s letos druhou nejrychlejší Češkou Klárou Seidlovou z USK Praha. Na cílové čáře byla o setinu rychlejší a časem 7,45 s zlepšila svůj vlastní kolínský rekord o plných 16 setin sekundy!

Ke stejnému souboji došlo i na trati 150 metrů, kde Helena Jiranová už dominovala s přehledem. Cíl proťala ve výrazném protivětru o síle 1,0 m/s v čase 17,56 s, čímž vylepšila také vlastní historický rekord tentokrát o 59 setin!

Třetí kolínské vítězství viděl chebský mítink v běhu na 600 metrů. I tady byl boj o vítězství dramatický a ve finiši porazila Renata Vocásková kroměřížskou Alenu Symerskou o 0,39 s. Časem 1:34,12 min. vylepšila v kategorii žen do 22 let o několik setin 21 let starý čas Renaty Hoppové, který měl ruční hodnotu 1:34,2 min.

Příznivci kolínské atletiky doufají, že oběma závodnicím vydrží forma ještě minimálně měsíc, neboť na konci srpna proběhne republikový šampionát mužů a žen do 22 let a 10. září pak mistrovství ČR družstev žen, kam kolínské atletky postoupily z 5. místa v extralize.