Jdi na obsah Jdi na menu

Halová sezóna zahájila!

Českému atletickému svazu se podařilo dojednat výjimku na pořádání čtyřdílného seriálu Halová atletická liga mužů a žen, a tak v sobotu 23. ledna mohla zahájit v pražské Stromovce prvním dílem alespoň pro vybrané závodníky letošní halová sezóna. Do výběru startujících se vešli také tři Kolíňáci.

Ve skoku o tyči se představil Jakub Vítek, který překonal laťku ve výšce 490 cm a obsadil čtvrté místo. Na stejné příčce skončil v trojskokanském sektoru také Michal Sebera, který dolétl v úvodním závodu sezóny na 14,38 m. Dařilo se i třetímu kolínskému zástupci Pavlu Krejčovi, který ve vrhu koulí dosáhl velmi kvalitního výkonu 14,96 m a již poněkolikáté zaostal těsně za kolínským historickým rekordem Jana Bukáčka.

Výborně si na mítinku vedli kolínští odchovanci. Štěpán Hampl dokonce hned v rozběhu na 60 metrů zaběhl B limit pro start na halovém mistrovství Evropy v osobním rekordu 6,70 s, když za A limitem zaostal jen o setinu. Ten pak přesně výkonem 6,69 s pokořil ve finále Jan Veleba a Štěpán Hampl za ním zaběhl 7,71 s. Velmi kvalitní čas, třetí nejrychlejší v kariéře, zaběhla ve finále na 60 metrů překážek rovněž druhá Helena Jiranová, která výkonem 8,28 s zaostala osm setin za B limitem pro halový šampionát starého kontinentu.