Jdi na obsah Jdi na menu

Fair play Anny Radikovské změnila ligovou tabulku

Zásluhou fair play činu Anny Radikovské se ještě změnila tabulka druhého prvoligového kola. Po kontrole výsledků závodu v hodu oštěpem totiž zjistila, že ji rozhodčí pravděpodobně omylem posunuli do osmičlenného finále, v němž nakonec svůj výkon z úvodních tří pokusů vylepšila a skončila na sedmé příčce.

Napsala proto řídícímu soutěže a požádala jej o kontrolu detailního papírového zápisu z průběhu disciplíny. A opravdu se ukázalo, že její výkon po třech pokusech 32,54 m byl až jedenáctý a do finálové osmičky tedy postoupit neměla. Protože však výkony byly měřeny opticky a na výsledkové tabuli se zobrazovaly pouze výsledky jednotlivých pokusů bez aktuálního pořadí, neměly závodnice žádný přehled, na kterém místě v soutěži se nacházejí, a po vyhlášení postupové osmičky pochopitelně věřily rozhodnutí rozhodčích.

V konečném důsledku toto fair play gesto kolínské závodnice znamenalo, že kolínské ženy získaly o čtyři pomocné body méně, ale to nemělo žádný vliv na jejich jasné vítězství. Ale změnilo se pořadí na dalších místech. Díky posunu dvou královéhradeckých závodnic pořadím výše přeskočil tým Sokola Hradec Králové o jediný bod VTŽ Chomutov, a to paradoxně znamená vylepšení pozice kolínského družstva po dvou kolech. Na čele soutěže má nyní náskok tří hlavních bodů na ženy Staré Boleslavi a dokonce  čtyřbodový náskok na trojici Chomutov, Hradec Králové a Jablonec nad Nisou.

Sportovní jednání kolínské oštěpařky zasluhuje velké uznání.