Jdi na obsah Jdi na menu

Druhý vrhačský pětiboj ozdobili kladiváři

Za horkého letního počasí proběhl v sobotu 8. července na stadiónu Mirka Tučka letošní druhý vrhačský pětiboj. Účast byla opět velká, když o body v pěti vrhačských disciplínách bojovalo o body 25 mužů a 7 žen. K vidění byla řada kvalitních výkonů, mezi nimiž vynikaly hody obou vítězů kladivářského závodu.

Mezinárodní účast obstaral Kostaričan Roberto Sawyers, který dokonce útočil na rekord kolínského stadiónu, který drží z loňského roku výborným výkonem 74,14 m současný nejlepší český kladivář Lukáš Melich. Kostarický vrhač nakonec zůstal za tímto výkonem po hodu dlouhém 73,50 m pouhých 64 cm. Ještě smutnější mohla být Tereza Králová, která sice předvedla svůj nejlepší letošní hod 67,90 m, ale ke splnění limitu pro účast na 29. Letní světové univerziádě na Tchaj-wanu jí chybělo pouhých 10 cm!

Nejdelší vrh koulí předvedl sparťan Tomáš Jokl výkonem 15,41 m, který také diskem hodil výborných 54,24 m. Další vrhač A.C. Sparta Praha Jiří Mulač poslal oštěp do vzdálenosti 62,54 m, v této disciplíně se blýskl i letos nejlepší český žák Ondřej Mikeš z AC TJ Jičín, který hodil 56,33 m. Hod břemenem pak vyhrál domácí Pavel Peňáz výkonem 13,55 m. Ten také vyhrál ve společném pořadí dle věkových koeficientů i celý vrhačský pětiboj.