Jdi na obsah Jdi na menu

Dominik Král osmý na Evropském festivalu olympijských nadějí!

Čtvrtý kolínský reprezentant České republiky na vrcholných evropských akcích v letošním roce Dominik Král dosáhl výrazného úspěchu na Evropském festivalu olympijských nadějí v maďarském Györu. Svěřenec trenéra Tomáše Prajsnera obsadil na této špičkové akci určené pro závodníky a závodnice ve věku 15 a 16 let ve finále hodu kladivem výborné 8. místo.

V první sérii poslal mladý kolínský kladivář své 5 kg těžké náčiní do vzdálenosti 60,33 m a po úvodních pokusech mu patřilo 7. místo, ale pět kladivářů mělo nezdařený pokus. Ten přidal ve druhé sérii i Dominik Král a klesl na 8. místo, když ve druhém pokusu "založil" skvělým výkonem 77,95 m největší favorit soutěže Michailo Kochan z Ukrajiny. Ve třetím pokusu se kolínský vrhač vylepšil na 60,81 m, a protože házel jako druhý v pořadí, trnul, kdo ho z postupové příčky sesadí. Ale ačkoli až na Chorvata Malenicu měli všichni ostatní soupeři lepší osobní rekordy, nepodařilo se to ani jednomu z nich a Dominik nečekaně postoupil do užšího finále!

Ve finálových pokusech se již zlepšit nedokázal, když po dvou křížcích zaznamenal výkon 58,11 m. Patří mu tak na jeho první významné evropské akci výborné 8. místo, které je pro něj jistě i motivací do let dalších, vždyť v dorosteneckém věku bude ještě i v roce následujícím. Vítězem soutěže se stal Kochan výkonem 78,28 m před Bělorusem Maskalenkou (71,36) a Bulharem Andrejevem (69,60).