Jdi na obsah Jdi na menu

Čtyři medaile z krajského přeboru v přespolním běhu

Trochu nesmyslně den po mistrovství České republiky mládežnických kategorií v přespolním běhu se uskutečnil v neděli 27. března v rámci 80. ročníku Běhu sady Vodranty v Čáslavi letošní krajský přebor v přespolním běhu všech kategorií. Kolínští běžci si z něj odvezli jednu zlatou, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. 

Titul přeborníka Středočeského kraje pro rok 2022 vybojoval v závodě starších žáků Ondřej Kašička, který si poradil se všemi 26 soupeři a v čase 5:09 min. zvítězil před čáslavskou dvojicí Apltauer - Malina. Stříbrnou medaili získal v závodě dorostenců Marek Nedvěd (14:06) a bronzové medaile získali ve společném závodě žen a juniorek Kateřina Kašíková (16:37) a v závodě mužů vytrvalců Luboš Herel (36:10).

Dobře zaběhli také další závodníci. Mezi mladšími žákyněmi doběhly Eliška Ptáčková čtvrtá, Eliška Brunclíková pátá a Karolína Nedvědová sedmá, místo v nejlepší osmičce vybojoval mezi staršími žáky také osmý Adam Kondrát.

O den dřív na republikovém šampionátu byla kolínská účast na mistrovském krosu ve Slavkově spíše symbolická a výsledky odpovídaly současné neutěšené úrovni kolínských mládežnických běhů. Marek Nedvěd doběhl mezi dorostenci na 46. místě, Kristýna Hrabánková mezi mladšími žákyněmi na 59. příčce a její sestra Kateřina mezi staršími žákyněmi na 88. pozici.