Jdi na obsah Jdi na menu

Čtyřboj přípravek v Českém Brodě

Na státní svátek ve čtvrtek 17. listopadu se sjeli zástupci atletických přípravek z našeho kraje k poměření svých sil v prvních halových závodech nové sezóny do tunelu v Českém Brodě. Před sebou měli čtyřboj v disciplínách 60m, skok do dálky, hod medicinbalem a překážkový běh. A i přes to, že kolínští malí atleti se sešli pouze v počtu dvanácti zástupců a navíc jenom ročníky 2006 a 2007, dali o sobě vědět a vybojovali krásná čtyři umístění na stupních vítězů, z toho hned dvě zlaté medaile.

V dívkách ročníku 2007 jsme měli pouze dvě zástupkyně, a to Sofii Bébrovou a Anetu Benešovou. Pro kolínské barvy to však na atraktivitě závodu neubralo, ba právě naopak. Vypadalo to, jako by se Sofie s Anetou dohodly a svým soupeřkám nedaly žádnou šanci a rozdaly si to mezi sebou o příčky nejvyšší. V běhu na 60m zvítězila Aneta před Sofií, ve skoku do dálky se Sofie dostala na první příčku a Aneta skončila třetí. V hodu medicinbalem Sofie opět brala první místo a Aneta vyházela místo čtvrté. V závěrečném překážkovém běhu holky dosáhly stejného času a dělily se tak obě o první místo. V celkovém součtu čtyřboje to znamenalo zlatou medaili pro Sofii Bébrovou a stříbrnou medaili pro Anetu Benešovou. Obě slečny si zaslouží gratulaci za skvělou reprezentaci kolínské atletiky.

To jejich starší kolegyně ročníku 2006 byly přece jen o něco méně úspěšné, byť nastoupily v silnější sestavě pěti závodnic. V běhu na 60m zaznamenaly nejlepšího úspěchu Adéla Kopelentová a Adéla Sahulková, které se dělily o první místo. Klára Pokorná skončila na čtvrtém a Natálie Kondrátová na místě pátém. Ve skoku do dálky se dívky srovnaly v pořadí Adéla Sahulková na třetím, Klára Pokorná na pátém, Adéla Kopelentová na šestém a Natálie Kondrátová na místě osmém. Poté přišel hod medicinbalem, kde se některým kolínským závodnicím příliš nevedlo a ztratily zde možnost bojovat o příčky nejvyšší. V první desítce se podělily o čtvrté místo Klára Pokorná a Adéla Kopelentová a na deváté místo se ještě proházela Elen Sauerová. Zato v překážkovém běhu se kolínské závodnice opět blýskly. Klára Pokorná brala první místo, Adéla Sahulková druhé, Adéla Kopelentová čtvrté a Natálie Kondrátová místo páté. V celkovém součtu se na „bednu“ dostala Klára Pokorná, když vybojovala krásné třetí místo. Za ní se seřadily na místě čtvrtém Adéla Kopelentová, pátém Adéla Sahulková a celkově sedmá skončila Natálie Kondrátová.

V kategorii chlapců ročník 2007 měli Kolínští, tak jako v dívkách, dva závodníky, a to Kryštofa Šantrůčka a Jakuba Soloma. Bohužel chlapcům se nepovedlo napodobit jejich vrstevnice a medaili nezískali. Lepší z dvojice chlapců byl tentokrát Kryštof Šantrůček, který si připsal páté místo na 60m, desáté ve skoku dalekém, sedmé v hodu medicinbalem a v závěrečném překážkovém běhu si doběhl pro místo třetí. V celkovém hodnocení čtyřboje mu pak jeho součet stačil na pěkné páté místo. Jakub Solom se dostal do první desítky pouze v překážkovém běhu a celkově skončil čtrnáctý.

Kategorie chlapců ročníku 2006 přinesla kolínským barvám zase radost nejvyšší a jen o nepatrný kousíček mohla být několikanásobná. Na start se postavili tři bojovníci, a to Vojtěch Slavík, Jan Švach a David Výborný. David Výborný doběhl třetí na 60m, v dálce se mu dařilo o trochu méně a doskákal si pro šesté místo. Jeho parádní disciplínou se stal hod medicinbalem, kde nikomu nedal šanci a jasně zvítězil, avšak v překážkovém běhu se mu tak nevedlo a obsadil devátou příčku. V celkovém hodnocení mu náleželo 19 bodů a páté místo. To pro Honzu Švacha se stala číslem dne čtyřka. Čtvrtý skončil na 60m, v dálce i hodu medicinbalem. V překážkovém běhu zvládl vybojovat sedmé místo a v konečném součtu to znamenalo stejně jako u Davida 19 bodů, ale díky lepšímu pokusu v dálce celkové čtvrté místo. Když se podíváme na to, že závodník na třetím místě měl jen o jeden jediný bod lepší celkový součet, tak kluky dělilo od medaile opravdu jen velmi málo. To Vojtěch Slavík nenechal nikoho na pochybách, že si zaslouží post nejvyšší. Jasně zvítězil v běhu na 60m, ve skoku do dálky i překážkovém běhu. Trochu si to zkomplikoval v hodu medicinbalem, kde skončil až na místě osmém. V celkovém součtu to však stačilo a Vojta si odvezl zlatou medaili.

Výsledky ke stažení zde.

Fotogalerii ze závodů naleznete zde.