Jdi na obsah Jdi na menu

Čtveřice Kolíňáků na druhém dílu halové ligy

V sobotu 30. ledna se uskutečnil druhý závod Halové ligy mužů a žen, na kterém závodili také čtyři zástupci kolínské atletiky. Zatímco pro Michala Seberu a Jakuba Vítka to byl už letošní druhý start, Natálie Olivová a Marek Řehák se letos představili poprvé.

Jakub Vítek v tyčkařském sektoru předvedl stejný výkon jako před týdnem a skok přes 490 cm znamenal tentokrát mezi českou špičkou pátou příčku. Stejného umístění dosáhl i trojskokan Michal Sebera, který ale ve svém nejdelším skoku 14,22 m proti minulému týdnu 16 cm ubral. Natálie Olivová, která by se za 14 dnů mohla ve svém prvním roce v juniorské kategorii objevit na ženském vícebojařském šampionátu, si ve svém letošním prvním startu vyzkoušela skok daleký. Ve vyrovnané sérii dolétla nejdále na 552 cm, skončila sedmá a za svým osobním maximem zaostala jen o 13 cm. Sprinter Marek Řehák se představil v rozběhu na nejkratší halové trati 60 metrů a dosáhl času 7,07 s.

Skvěle si opět vedli odchovanci kolínské atletiky. Ve sprintu na 60 metrů se v rozbězích mužů představili Štěpán Hampl a Stanislav Jíra. Zatímco Štěpán, který už je majitelem limitu pro mistrovství Evropy, se po rozběhu za 6,76 s  ve finále už nepředstavil, Stanislav si nejprve v rozběhu vyrovnal osobní rekord časem 6,81 s, ale ve finále se naprosto senzačně zlepšil na 6,74 s, doběhl třetí za skvělým Janem Velebou (6,65) a Zdeňkem Stromšíkem (6,73) a pouhou setinu zaostal za B limitem pro "Evropu"! Svou rychlost testovala na nejkratším sprintu také Helena Jiranová a doběhla třetí za 7,57 s. Ve své hlavní disciplíně, běhu na 60 metrů překážek, pak skončila druhá za 8,30 s. Poprvé po téměř roce se ve výškařském sektoru představila Denisa Pešová, která v podzimním termínu přestoupila z Kolína do USK Praha. Překonala 175 cm a to jí stačilo na třetí příčku.