Jdi na obsah Jdi na menu

Česká štafeta s Jiřím Synkem splnila limit na juniorské MS!

V úterý 28. května se v Ostravě uskutečnil letošní ročník Zlaté tretry. V národním programu se představili také kolínští atleti. Největšího úspěchu dosáhl svěřenec Antonína Morávka Jiří Synek, který byl členem české juniorské štafety na 4x100 metrů, která po výborném výkonu překonala limit pro start na juniorském mistrovství světa, které proběhne na konci srpna v peruánské Limě!

České kvarteto v sestavě Toužín, Synek, Vojáček, Mráček podlehlo pouze mužským štafetám Polska (38,99) a České republiky (39,29) a výkonem 39,85 s splnilo limit Českého atletického svazu pro nominaci na světový šampionát o 25 setin sekundy! V reprezentační sestavě České republiky mužů U23 startoval také další kolínský sprinter Lukáš Soukal, tato štafeta ale zaběhla čas 40,63 s a výrazně podlehla svým o kategorii mladším soupeřům.

V závodě dívčích štafet na 4x100 metrů startovala v juniorském B výběru České republiky také Justina Špringrová. Sestava Špringrová, Křížová, Nollová, Delprete zaběhla čas 46,35 s a podlehla českému A výběru o 0,90 s. Ani tato štafeta ale na limit 45,00 s pro účast na MS nedosáhla.

V individuálním závodě na 100 metrů startovala Jana Šafránková, která zaběhla výborných 12,01 s a zaostala za svým osobním maximem o jedinou setinu sekundy. Osobní rekord si naopak v závodě na 800 metrů vylepšil junior Marek Nedvěd na 1:57,12 min. Poslední kolínský zástupce František Hanč zaběhl na 100 metrů čas 11,30 s.

V hlavním programu předvedla senzační výkon teprve osmnáctiletá svěřenkyně Šárky Chládkové a Ratislava Šediny Lurdes Gloria Manuel, která zaběhla na 400 metrů skvělý výkon 50,59 s, a s přehledem si tak vyběhla letenku do olympijské Paříže!