Jdi na obsah Jdi na menu

ČAS zveřejnil termínovku mistrovských soutěží

Český atletický svaz zveřejnil termínovou listinu mistrovských soutěží pro rok 2020. Zároveň s ní byl zveřejněn i formát soutěží pro rok 2020. Z těchto dokumentů vyplývají termíny letošních mistrovství České republiky i výrazné úpravy soutěží družstev dospělých pro rok 2020.

Letošní ligové soutěže budou mít pouze 3. kola, která se uskuteční 4.(5.) července, 18.(19.) července a 22.(23.) srpna. Soutěže budou pro letošní rok uzavřené, to znamená, že nebudou baráže a žádný  tým nebude ani sestupovat, ani postupovat, čímž bezesporu ztratí velkou část svého náboje. V případě, že sportovní akce budou omezeny na 200-500 osob, proběhnou kola mužů i žen odděleně. Navíc dochází, což je nepříjemná zpráva pro některé závodníky, k omezení počtu závodníků v družstvu z 24 na 20 a k omezení startujících v jednotlivých disciplínách na 18 v bězích a 14 v technických disciplínách. Náš oddíl požádal o přidělení 3. kola v sobotu 22. srpna.

Pokud jde o mistrovství České republiky jednotlivců, pak prvním šampionátem bude 27. června mistrovství na 10 000 metrů v Slavkově u Brna, 24.-26. července proběhne MČR ve vícebojích v Praze, 1. srpna MČR v běhu do vrchu v Bělé pod Pradědem, 8.-9. srpna MČR mužů a žen v Plzni, 15. nebo 16. srpna MČR v půlmaratónu v Pardubicích, 5.-6. září MČR juniorů a dorostu v Ostravě, 19.-20. září současně MČR mužů a žen do 22 let v Jablonci nad Nisou a MČR žactva v Třinci a 27.9. MČR v silničním běhu v Praze.

V soutěžích mládeže proběhne mistrovství Čech 26. září a mistrovství České republiky o následujícím víkendu 3.-4. října, přičemž šampionát žáků a žákyň pořádáme na našem stadiónu, což bude v současné situaci velký oříšek, protože v původní termínové listině s šampionáty dorostu a juniorů, kde očekáváme účast našich týmů, a tím i řady funkcionářů a rozhodčích z řad závodníků, toto mistrovství nekolidovalo.