Jdi na obsah Jdi na menu

Byla zveřejněna termínovka krajských soutěží

Po termínech soutěží, které řídí Český atletický svaz, byla zveřejněna také termínovka závodů řízených Středočeským krajským atletickým svazem. Vzhledem k tomu, že soutěže letos začínají o více než měsíc později a v podstatě všechny krajské soutěže zůstaly zachovány, bude letošní sezóna pořádně našlapaná!

První kolo krajského přeboru mužů a žen, tedy soutěže, kde startuje B tým našich mužů, budou 31.5. hostit Roztoky, druhé kolo 14.6. bude pravděpodobně v Čelákovicích a třetí kolo 13. září znovu v Roztokách.

Mládež, tedy dorostenci, dorostenky, junioři a juniorky, začínají prvním kolem 6.6. ve Vlašimi, druhé pokračování bude 27.6. na Kladně a o postupujících do mistrovství Čech rozhodne definitivně třetí kolo 29.8. na kolínském stadiónu.

Krajský přebor staršího žactva je rozdělen do dvou skupin. Ta naše, východní, zahajuje 5.6. v Kolíně, druhé kolo proběhne 26.6. ve Vlašimi a třetí kolo bude 28.8. hostit Čáslav. O postupu do mistrovství Čech rozhodne v této kategorii jednorázové finále 12.9. v Berouně.

Také mladší žactvo bude bojovat ve skupinách. Prvním kolem bude 29.5. pětiboj ve Vlašimi, 12.6. budou boje pokračovat v Čáslavi a klání ve skupině bude zakončeno 4.9. v Kutné Hoře, kde se také 13.9. uskuteční finále krajského přeboru.

Termíny a místa soutěží přípravek ještě nejsou v naší skupině pevně určeny, jisté ale je, že finále krajského přeboru budou hostit 27.9. Roztoky.

Pokud jde o soutěže jednotlivců, pak o tituly krajských přeborníků v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu se bude bojovat 13.6. na Kladně a o den později proběhnou boje v kategorii staršího žactva na kolínském stadiónu. Mladší žactvo bude mít svůj přebor 20.6. v Berouně.O stejném víkendu, tedy 20.-21.6. proběhne společný přebor Středočeského a Plzeňského kraje ve vícebojích v Plzni.