Jdi na obsah Jdi na menu

Běžci mimo dráhu nezahálejí

Zatímco "dráhoví" atleti s výjimkou reprezentační špičky si mohou o závodění zatím jen nechat zdát a netuší ani přibližně termín zahájení letošních soutěží, běžci mimo dráhu z kolínské skupiny GP dokázali v uplynulých dnech uspořádat formou intervalových startů dvojic jak okresní přebor v přespolním běhu, tak Jarní kolínskou desítku. Jen populární půlmaratón Kolín - Velký Osek - Kolín musel být přeložen z původního termínu 25. dubna prozatím na 23. květen.

Na trať tříkilometrového okresního přeboru v přespolním běhu, která byla totožná s tratí Silvestrovského běhu, se vydalo 36 běžců. Nejrychlejšími byli ve shodném čase 10:03 min. Luboš Herel a Petr Harnoš, jako třetí doběhl o tři sekundy zpět Zbyněk Kudrna. Nejrychlejší ženou byl Iva Kroužilová, která na uběhnutí 3 kilometrů potřebovala 11:54 min., druhá skončila letos teprve třináctiletá Kateřina Hrabánková (13:25) a třetí Kamila Skalinová (13:38).

Jarní kolínskou desítku absolvovalo 21 běžců a běžkyň. Tentokrát jasně první byl Luboš Herel, který dosáhl času 35:44 min. a o minutu a pět sekund porazil Petra Harnoše. Třetí tentokrát dorazil do cíle Jan Herda v čase 38:44 min. Vítězná Iva Kroužilová absolvovala trať za 43:15 min., druhá Monika Vavrochová zaostala o čtyři a půl minuty (47:46) a třetí Kamila Skalinová o dalších 14 sekund.