Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výborů ze dne 4.4.2024

Zpráva ze schůze výboru T.J. a výboru oddílu atletiky T.J. Sokol Kolín-atletika - 4.4.2024
Přítomni: Morávek, Tuček, Bechyně, Slabý, Holub
Hosté: Jakoubek, Tučková, Satrapa
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vedoucí družstva mužů M. Satrapa informoval o konečném stavu hostování – od nás Pazdera (Pardubice), Janoušek (Kladno – není zatím založeno), Hanuš, Novák T., Hnida (Vlašim), k nám – Groček, Adamec (Vlašim), Sellner, Tűrk, Mach (Dukla), Gnip, Pařízek, Žilina (Jižní Město).

Výbory neschválily žádost I. Kroužilové o zpětnou úhradu účasti na MČR v běhu na 100 km, kde skončila třetí (nešlo o oficiální MČR pořádané ČAS).

Výbory provedly kontrolu zápisu z minulé schůze: na školení rozhodčích III. třídy je přihlášeno 40 zájemců, výbor T.J. odsouhlasil proplacení nákladů lektorovi formou výplatnice a cesťáku; vybavení „tatami tělocvičny“ TRX bude vyřešeno přes ribstole; byly podepsány všechny dokumenty z VH a budou předány na župu; byl vytvořen rozvrh tréninků na kladivářském sektoru; výbory rozhodly o pozastavení proplácení cestovného P. Krejčovi na 6 měsíců; nadále trvá úkol nákupu zrcadla do „japexové“ posilovny; výbor oddílu schválil rozpis posilovny na období venkovní sezóny, který bude vyvěšen; výbory schválily hostování na rok 2024: 
– od nás Chrastinová (Č. Budějovice), Bulířová, Ježková, Mokrá (dospělí – Vysoké Mýto), Pražáková (Dukla), Hanuš, Hnida, Novák T. (dospělí - Vlašim), Pazdera (Pardubice), Janoušek (Kladno – bude-li podáno), Malá, Hartmanová (Nové Město nad Metují – bude-li podáno), 
- k nám Kramešová, Chovancová, Elfmarková, Šínová (dospělí – Jižní Město), Svobodová, Tulachová, Šnajdrová (dospělí - Benešov), Jonáková (Říčany), Groček, Adamec (Vlašim), Sellner, Tűrk, Mach (Dukla), Gnip, Pařízek, Žilina (Jižní Město), Podzimková, Rouhová (mládež – Vysoké Mýto), Mládek, Jánošík, Moses, Svoboda (mládež - Vlašim), Brožík, Mařík (mládež - Benešov), Machová, Pipková, Dalešická, Pernica, Dušek, Malina, Středa, Krupka, Apltauer (mládež - Čáslav); výbory potvrdily, že nadále i v letní sezóně platí směrnice o cestovních náhradách – o dopravu autem je tedy třeba vždy předem žádat a platí limit propláceného startovného max. 6 startů za měsíc; v letní sezóně není třeba žádat o účast na závodech do okruhu Praha, Stará Boleslav, Mladá Boleslav, Hradec Králové, Pardubice, Vlašim (o dopravu autem ale je třeba žádat); byla vybavena lékárna; zkontrolován defibrilátor a zajištěn zdravotní dozor na v Kolíně pořádané závody.
 
Výbory schválily proplacení účastnického poplatku A. Morávkovi na školení Silová příprava sprinterů.
 
Výbor oddílu schválil podmínky pro pořádání závodů na našem stadiónu takto:
- požadavek na uspořádání závodů je třeba zaslat na předsedu oddílu a v kopii a šéfa rozhodčích J. Holuba včas, včetně následujících údajů: termín, jméno hlavní rozhodčího s kvalifikací 2. třídy nebo 3. třídy s tříletou praxí (kterou musí výbor uznat) a podanou přihláškou přes komisi SKAS na školení 2. třídy v daném roce, rozpis disciplín, jména rozhodčích na vážení náčiní, měření větru, kameru, startéra a případné další podle rozsahu disciplín, je třeba zajistit zveřejnění propozic 14 dní před akcí (propozice vytváří ředitel závodu) a zajistit zdravotního dozoru. Následně po schválení záměru pořádání takového závodu je nutné kontaktovat A. Morávka či J. Jakoubka, aby závod založili do oficiálního kalendáře ČAS.
 
Výbory nevyhověly žádosti J. Zajíce o snížení výše příspěvků z důvodu nevyužívání stadiónu, a to z důvodu, že mimokolínští závodníci mohou využívat všechny další benefity jako kolínští (proplácení startovného a cestovného, bodné, konto ...).
 
Výbor T.J. schválil provedení údržby notebooků. 
 
Výbory nevyhověly žádosti M. Buryana o výjimku ze zákazu proplácení výživových doplňků z konta závodníka. 
 
Výbory byly informovány o aplikaci Čistý sport a doporučují všem trenérům a závodníkům její využívání (ke stažení na stránkách ČAS. Výbor T.J. schválil darovací smlouvu Toyoty Kolín na zaplacení startovného na MS veteránů P. Peňázovi; výbor T.J. schválil objednávky autobusů od firmy Šmejkal na delší trasy; výbor T.J. schválil nákup triček 30 rozhodčích. 
 
V Kolíně dne 9.5. proběhne valná hromada KAS 
  
Výbor oddílu zhodnotil uplynulý podnik - 24.3. – KP v přespolním běhu – Čáslav – 1. Beránková, Györgyová, Pazdera, 2. Miškovská, Jelínková, Herel, 3. Teplá.
 
Výbory projednaly zajištění budoucích podniků: 16.4. – čtyřboj ZŠ - Kolín – 8-13, 16.4. – vrhačské závody - Kolín, 20.4. – vrhačský pětiboj - Kolín, 26.4. – 1. kolo KP družstev staršího žactva – Kolín, 27.4. – 1. kolo KP družstev mládeže – Stará Boleslav, 28.4. – vrhačské závody sekce ČAS – Kolín, 30.4. – štafetový pohár – Kolín, 1.5. – Polabské závody – 14:30 - Kolín, 3.5. – 1. kolo KP družstev mladšího žactva – Vlašim, - 4.5. – KP víceboje - Benešov, 5.5. – 1. kolo KP družstev mužů a žen – Kutná Hora, 5.5. – půlmaratón KVOK - Kolín, 5.5. – Youth Athletic – Sokol Grand Prix - Kolín, 8.5. – KP mladšího žactva – Kutná Hora, 11.5. – 1. kolo I. ligy mužů a žen – Stará Boleslav, 15.5. – Pohár rozhlasu 6.-9. třída - Kolín.
 
Příští schůze výborů se uskuteční ve čtvrtek 16.5. v 18.15 hod.