Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výborů ze dne 18.12.2023

Zpráva ze schůze výboru T.J. a výboru oddílu atletiky T.J. Sokol Kolín-atletika - 18.12.2023
Přítomni: Morávek, Tuček, Bechyně, Holub, Slabý
Hosté: Jakoubek, Tučková
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Výbory zkontrolovaly úkoly z minulé schůze - byly dokončeny práce na proměně japexové tělocvičny na třetí posilovnu; zavěšení TRX v tatami tělocvičně provede SMSK, zároveň bude řešit rozbité schody na půdu a listí v půdním prostoru; byly objednány tyče, kladivo pro M. Buryana a budou doobjednány struny; byly aktualizovány všechny záznamy členů v Domečku; byla zamítnuta opakovaná žádost pana Šťovíčka o vrácení části oddílových příspěvků syna; byla připravena smlouva o pronájmu tréninkových prostor ve Veletově, která ale nebyla druhou stranou podepsána - výbory rozhodly, že faktury za za tyto pronájmy nebudou propláceny do doby uzavření smlouvy, pokud nebude smlouva uzavřena nejpozději do 10.1.2024, nebudou dotčené tréninkové jednotky propláceny vůbec; výbory rozhodly o navýšení souhrnné částky na pronájmy a regeneraci na VT na 120 Kč na den pro kategorii žactva a 140 Kč na den pro vyšší kategorie s tím, že regeneraci lze hradit v kategorii žactva 1x za každých započatých 5 dnů VT a ve vyšších kategoriích 2x za každých započatých 5 dnů VT; rozhodnutí výboru T.J. z minulé schůze o tom, že všechny platby účastníků VT musí procházet výlučně účetnictvím T.J., bude ještě adresně zasláno všem trenérům; výbory na návrh TR rozhodly, že v roce 2024 bude z proplácené podpory závodníkům vyjmuta úhrada výživových doplňků stravy; v souvislosti se spuštěním nového informačního systému ČAS dostali všichni členové e-mail s informacemi, jak si zřídit přístup - trenéři budou požádáni, aby vysvětlili svěřencům správný postup a možnosti využití systému; s vedením SMSK byl projednán požadavek na osvětlení vchodu do nové budovy a instalaci čidel na chodbu nové budovy; výbory diskutovaly o návrzích TR na fungování a zabezpečení prvoligových týmů v roce 2024 - rozhodly, že za hostování závodníků z jiných oddílů nebudeme poskytovat finanční náhradu, že bonus pro závodníky, kteří v kole získají alespoň 20 bodů, bude vyplácen pouze kmenovým závodníkům, že bodné zůstává na 150,- Kč, v případě příznivého vývoje finančního zajištění oddílu může být zvýšeno, v diskusi budou výbory pokračovat na lednové schůzi za přítomnosti vedoucích družstev; výbor T.J. otázku mnohonásobně vyšších faktur za vodu v období červen - říjen s ředitelem SMSK, která uhradila celou fakturu za měsíc říjen, byla projednána i otázka zodpovědnosti správce za tento zbytečný náklad.
 
Výbor oddílu zhodnotil uplynulé podniky: 25.11. – MČR v přespolním běhu dospělých a juniorů – bylo hodnoceno jako neúspěšné; 2.12. – Mikulášská hala žactva – Praha-Stromovka – kvalitní výkony, do 3. místa Bedrnová, Plačková, Stachová, Beránková; 10.12. - mezikrajové utkání DNA – formát není podle názoru výboru vhodný pro žactvo, závodníci byli zmatení z nezvyklých pravidel, reprezentovali Plačková, Ježková, Převrátil, Szitásová, Adam; 16.12. – Vánoční hala žactva – Praha-Strahov – oddílový rekord Bedrnová (60m - 7,73), výborné výkony i Převrátil a Plačková.
 
Výbor oddílu projednal zajištění příštích podniků: 31.12. – Silvestrovský běh – bylo projednáno jeho zajištění v souvislosti s onemocněním V. Milera, ředitel J. Tuček; 31.12. - Silvestrovské házení – zajišťuje P. Sklenář; 8.1. – Akademické hry; 13.1. – krajské přebory dorost, junioři, dospělí – Praha-Stromovka, po zveřejnění propozic je třeba zjistit od trenérů zájem o vypravení autobusu; 14.1. – krajské přebory staršího žactva – pořádáme; 20.1. – KP mladší žactvo; 25.1. – Nymburk – oddílový závod.
 
Výbory zamítly žádost P. Sklenáře o stanovení ceny za 1 trénink pro cizí atlety; vrhačské závody budou zapracovány do oddílové termínovky po zveřejnění termínovky krajské; výbory souhlasily s žádostí o závod sekce vrhů 28.4.
 
K. Tučková informovala o finanční situaci a nečekaných příjmy prosincových příjmech z ČAS a KAS. Výbory schválily nákup dresů. Výbory byly seznámeny se změnami zákona ohledně DPP, týkajícími se nároku na dovolenou (trenéři ji budou vybírat v červenci), povinnosti informovat zaměstnance o změnách (budou zveřejněny v Domečku), povinnosti uvést v DPP předpokládaný rozvrh pracovní doby (bude jednotný ve všední dny, na víkendy a svátky plánována nebude).
 
Výbory upřesnily pravidla pro proplácení startovného v halové sezóně - platí, že proplácet se bude max. 6 startů měsíčně po max. 200 Kč každému závodníkovi, který má na proplacení nárok, o startovné vyšší (např. na víceboje), je třeba předem žádat výbor oddílu.
 
Dále pokračovala schůze výboru T.J. Výbor schválil výši odměn za měsíc prosinec a projednal možnost dalších nákupů ještě v roce 2023.
 
Příští schůze výborů se uskuteční ve čtvrtek 18.1. v 18.15 hod.