Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva ze schůze výborů ze dne 11.10. 2023

Zpráva ze schůze výboru T.J. a výboru oddílu atletiky T.J. Sokol Kolín-atletika - 11.10.2023
Přítomni: Morávek, Tuček, Bechyně, Holub
Hosté: Jakoubek, Tučková
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Výbory provedly kontrolu úkolů z minulé schůze: byl předložen propočet výše cestovného veřejnou dopravou a autem v různých variantách počtu osob - vzhledem k tomu, že při různých počtech cestujících různého věku je někdy výhodnější cesta autem a někdy veřejnou dopravou, nebude se směrnice prozatím upravovat; u vstupu do stadiónu byla umístěna cedule zakazující vstup se psy do areálu; na YouTube byly zveřejněny záznamy z praktického semináře Zlepšení pohybové gramotnosti a fyzické zdatnosti dětí – odkazy na jednotlivé díly
Pořádání MČR 2024 žactva nám nebylo přiděleno; bylo objednáno plato i stojan na činky do "japexové tělocvičny"; pokračují práce na dalším vybavení "tatami tělocvičny" (overbally, TRX); výbor oddílu schválil na základě zaslaných požadavků trenérů a doporučení trenérské rady rozpis posiloven – mimo tento rozpis je trénink při obsazení posilovny možný pouze po dohodě s příslušným trenérem; výbor oddílu schválil rozpis sauny; výbor T.J. stanovil výši poplatku za využívání sauny pro nečleny oddílu (spojenými historicky s oddílem) v době oddílové sauny na 2000,- Kč za saunovací sezónu; výbor T.J. stanovil s platností od 1.1.2024 výši poplatku za trénink na stadiónu pro členy jiných oddílů nespjatých s naším oddílem (např. hostováním, podáním přestupu apod.) na 5000,- Kč za rok (s možností využívat všechny služby jako členové oddílu včetně regenerace – pokud mají tito závodníci zájem využívat regeneraci ještě v roce 2023, zaplatí doplatek 1000,- Kč); výbor T.J. stanovil délku využití sauny tréninkovou skupinou na maximálně 1,5 hodiny za den.
 
 
Účetní T.J podala předběžnou informaci o tom, že na rozdíl od minulých let bude hospodaření T.J. v důsledku nižších dotací a vyšších nákladů vyrovnané, nikoli přebytkové. V následujícím období je třeba hledat cesty ke snížení výdajů a navýšení příjmů.
 
Výbor T.J. schválil jen nutné nákupy (overbally do "tatami tělocvičny", osa a kotouče do "japexové tělocvičny"), ostatní nákupy byly odloženy. Výbor T.J. projednal sporné cesťáky. 
 
 
Český atletický svaz spouští nový registrační systém. Valná hromada KAS proběhne 29.10. od 16.00 hod. na Kladně. J. Holub kandiduje na předsedu komise rozhodčích. Výbor oddílu schválil jako delegáty na VH J. Holuba a J. Jakoubka.
 
Výbor oddílu zhodnotil uplynulé podniky: 16.-17.9. - MČR Břeclav – 4 medaile (1. A. Adam, 2. štafeta dívek na 4x60 m, 3. J. Pazdera a K. Bílková), 11 dalších umístění v nejlepší osmičce – podle olympijského bodování zveřejněného ČAS jsme byli jasně nejúspěšnějším oddílem; 19.9. - Středoškolský pohár – okresní kolo - postup chlapci Spoje a dívky Gymnázium Kolín; 23.9. – MČR družstev juniorek – Plzeň – 8. místo, finále KP družstev ml. žactva – Kutná Hora - žákyně 5. místo, žáci 10. místo; 24.9. – MČR družstev dorostenců – Olomouc – 4. místo – velmi úspěšné; 26.9. – okresní přebor ZŠ a SŠ v přespolním běhu – 541 startujících; 27.9. – krajské finále Středoškolského poháru – SOŠ informatiky a spojů zvítězilo a postoupilo do finále; 30.9. – MČR družstev starších žáků a žákyň – Praha – Děkanka – oba týmy těsně 4. místo – výborný výsledek; 1.10. – 100. Mezinárodní maratón míru v Košicích – nový oddílový rekord M. Janouška (2:21:56); 8.10. – 97. Drozdův lesní běh – 69 závodníků, vítěz J. Miler (Lavi Stars).
 
Příští schůze výborů se uskuteční ve středu 15.11. v 18.15 hod.