Jdi na obsah Jdi na menu

Velká cena Kolína bude kvalitně obsazená

Ve středu 23. srpna proběhne již 87. ročník jednoho z nejstarších závodů na území České republiky - Velké ceny města Kolína. A diváci se mohou těšit na velmi kvalitní obsazení řady disciplín. Vzhledem k počtu přihlášených závodníků byl také aktualizován časový pořad závodu, který naleznete na webových stránkách ČAS.

Hlavním magnetem bude start českého rekordmana a letošního mistra ČR v běhu na 100 metrů Jana Veleby, který se sice jako rekordman kolínského sprinterského trojboje nepředstaví v kompletním trojboji, ale bude startovat na 60 a 100 metrů. Hlavním favoritem sprinterského trojboje, který se poprvé poběží jako memoriál Ivana Kargera, tak bude kolínský odchovanec Stanislav Jíra, běhající v dresu PSK Olymp Praha, s osobním rekordem na 100 metrů 10,43,s.

Mezi favoritky sprinterského trojboje žen bude patřit rekordmanka kolínského závodu a letošní mistryně ČR v běhu na 100 metrů překážek Helena Jiranová z USK Praha, ale minimálně vyrovnanou soupeřkou jí bude bronzová medailistka z juniorského ME v Jeruzalémě ve štafetě na 4x100 metrů a dvojnásobná letošní dorostenecká mistryně ČR Terezie Táborská z Nehvizd. 

V hodu oštěpem uvidíme další kolínskou odchovankyni Petru Andrejskovou z pražské Dukly s letošním nejlepším výkonem 57,20 m v souboji s Martinou Píšovou a Andreou Železnou, v mužském oštěpu budou na startu Martin Florian a Jaroslav Jílek, kteří už letos poslali své náčiní za 75 metrů. Favoritem dálkařské soutěže bude bronzový medailista z mistrovství ČR v Táboře Dan Kováč z PSK Olymp Praha, v běhu na 1000 metrů žen se představí rovněž bronzová medailistka z ženského šampionátu na 3000 metrů překážek Bára Stýblová z Berouna a favoritem Buzkovy míle, která se poběží jako 1. ročník memoriálu Zdeňka Hejduka, bude domácí vytrvalec Roman Pazdera. Tradičně kvalitní bude i předsunutý závod kladivářů a kladivářek, který proběhne už ve 12.00 hodin a na jehož startu bude domácí mistr ČR mužů do 22 let Martin Buryan společně s Ukrajincem Volodymyrem Myslyvchukem, který pravidelně posílá své kladivo za hranici 74 metrů. V soutěži žen se pak představí letošní mistryně České republiky Klára Holcová ze Staré Boleslavi s osobním rekordem 64,85 m.

Hlavní program Velké ceny Kolína začíná v 15:00 hodin.