Jdi na obsah Jdi na menu

Ve středu proběhnou odložené Polabské závody

Tuto středu 2. června v rámci projektu Atleti spolu proběhne od 15 hodin na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně - Borkách odložený 67. ročník tradičních Polabských závodů. Vzhledem k aktuálně platným protiepidemickým opatřením bude účast závodníků omezena a mítink je vypsán vzhledem k blížícím se republikovým šampionátům pouze pro kategorie dospělých, juniorů a dorostu. Seznam vybraných a nevybraných závodníků bude zveřejněn na těchto stránkách v pondělí 31. května ve večerních hodinách, na webových stránkách ČAS v úterý dopoledne.

Na pořadu mítinku budou tradiční memoriálové závody (Memoriál Rudy Plešingera v běhu na 400 metrů, Memoriál Mirka Tučka v běhu na 1000 metrů, Memoriál Josefa Holečka v běhu na 3000 metrů, Memoriál Václava Stárka ve vrhu koulí a Memoriál Václava Širce v hodu oštěpem), hlavní závody (100 m mužů, výška žen a kladivo žen) a rámcové závody (dálka a výška mužů, 100 metrů, 400 metrů, 800 metrů, koule a oštěp žen). V memoriálových a hlavních závodech jsou pro nejlepší tři připraveny finanční ceny.

Všichni závodníci se musí u prezentace prokázat platným negativním testem na Covid-19, případně dokladem jej nahrazujícím (očkování, prodělání nemoci). Tyto doklady musí mít i další účastníci akce (rozhodčí, trenéři, doprovod či diváci). Kapacita akce je omezena na 150 osob, všichni zúčastnění musí ve vnitřních prostorách nosit ochranu dýchacích cest, ve venkovních prostorách kromě aktuálně závodících tehdy, pokud nemohou dodržet vzdálenost 2 metry od jiných osob.