Jdi na obsah Jdi na menu

Ve čtvrtek zahajuje ME do 22 let

V úterý odcestovala do polské Bydhošti, která bude od 13. do 16. července hostit mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, velmi početná česká výprava. Dvojnásobné zastoupení v ní má i kolínská atletika, neboť na start pro tuto kategorii vrcholné akce se postaví Helena Jiranová a Zuzana Pražáková. Do výpravy byl nominován i trenér Heleny Jiranové Ratislav Šedina.

Právě Helena Jiranová bude mít na modré dráze bydhošťského stadiónu hodně napilno. Ve své životní sezóně dokázala splnit účastnický limit hned na čtyřech tratích a byla nominována do obou štafet. Nakonec se s trenérem rozhodla z individuálních disciplín pro start v běhu na 400 metrů a pro 100 metrů překážek, kde předvedla letos výrazné zlepšení. Poprvé se tak představí v pátek v 10:00 hod. v rozběhu na 100 metrů překážek. Rozběh na 400 metrů ji čeká odpoledne v 16:40 hod. a další individuální starty samozřejmě budou záviset na tom, zda se jí podaří postoupit do dalších bojů. V sobotu v 11:20 hod.  jsou na pořadu rozběhy na 4x400 metrů a rozběh na 4x100 metrů se poběží v neděli v 15:10 hod.

Druhá kolínská reprezentantka Zuzana Pražáková, svěřenkyně svého otce Vladimíra a Boleslava Patery, se představí v tyčkařské kvalifikaci ve čtvrtek v 17:00 hod.