Jdi na obsah Jdi na menu

V Hustopečích výborná Pešová, v Praze Jiranová, Buranská a Vítek

Skvěle obsazeného výškařského mítinku Hustopečské skákání se v sobotu na jihu Moravy zúčastnila také dvojice svěřenců trenéra Ratislava Šediny Denisa Pešová a Matyáš Dalecký. Denisa Pešová se představila ve společném B závodě žen a kategorií juniorek a dorostenek, Matyáš Dalecký pak startoval v "béčku" mužů.

Mladé kolínské dorostence se závod nadmíru vydařil, když překonala rovnou o 3 centimetry skvělým výkonem 173 cm svůj osobní rekord a rozdělila se o vítězství v kategorii dorostenek s nejlepší českou dorosteneckou výškařkou Sajdokovou. Matyáš Dalecký potom překonal laťku ve výšce 210 cm a obsadil v B závodě mužů 4. příčku.

Na víkendovém přeboru Prahy se pak představila další trojice kolínských atletů. Helena Jiranová po sobotních startech na nejkratších tratích na středočeském krajském přeboru v neděli v pražské Stromovce zaběhla velmi rychlou dvoustovku za 24,40 s a podlehla pouze slovenské reprezentantce a kolegyni z kolínského extraligového týmu Alexandře Bezekové (24,10) a Kateřině Dvořákové (24,34). Dařilo se i trojskokance Šárce Buranské, která výkonem 12,53 m zůstala je 8 cm za vlastním kolínským rekordem a podlehla jen další slovenské reprezentantce Daně Velďákové. Dorostenec Jakub Vítek si pak posunul osobní rekord na výborných 440 cm.