Jdi na obsah Jdi na menu

Štafety běžců našeho oddílu vyhrály Ekiden 2017

V sobotu 22. července proběhl za rekordní účasti 28 štafet na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách závod Ekiden 2017, tradičně pořádaný automobilkou TPCA. Letos byl tento běh poprvé otevřen veřejnosti a v obou kategoriích vyhrály týmy složené z běžců a běžkyň Sokola Kolín-atletika. Na start běhu se v barvách Města Kolín postavili i starosta Vít Rakušan a místostarosta Michael Kašpar.

dsc_2456.jpg

Letošní ročník tradičního japonského štafetového běhu, při němž si běžci předávají šerpu opatřenou čipem, se konal pod heslem Běžíme za pohyb bez bolesti a výtěžek z dobrovolného startovného a dalších příspěvků putoval do kolínského domova pro seniory.

Jasným vítězem závodu pětičlenných mužských družstev, v nichž každý člen před předáním štafety musel absolvovat okruh dlouhý 2500 metrů, se stala pětičlenná štafeta Sokola Kolín-atletika, složená z běžců "lehce za výkonnostním zenitem". Štafetu postupně nesli Pavel Till, Ondřej Pařík, Václav Škvor, Milan Římal a Zdeněk Hejduk, který finišoval vítězně v čase 41:10,78 min. Celkově druhá skončila vítězná smíšená štafeta běžců domácího atletického oddílu Luboš Herel, Iva Kroužilová, Matouš Franc a Barbora Janůrková, posílená ve finiši kolínským odchovancem Jiřím Milerem, hájícím už řadu let mladoboleslavské barvy, která dosáhla času 43:54,79 min. Štafeta města Kolín uzavřela první polovinu startovního pole na 14. místě v čase 52:44,65 min. Právě Jiří Miler se stal také nejrychlejším jednotlivcem v čase 7:45,89 min., nejrychlejší mezi ženami pak byla Markéta Keblovská za 8:27,07 min.

dsc_2459.jpg