Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělý oddílový rekord a limit Dominika Krále na "mezistátku"

Na mezistátním dorosteneckém čtyřutkání Maďarsko-Slovinsko-Slovensko-Česká republika bojovala dnes v maďarském Miškolci v dresu České republiky trojice kolínských dorostenců. Jako první zasáhl do bojů kladivář Dominik Král, po něm Dominik Holub v dálce a Jakub Vítek v tyči.

Dominik Král, který je v kategorii dorostu teprve prvním rokem, si vedl výborně. Hned prvním pokusem dlouhým 62,59 m nejen poprvé v životě překonal hranici 60 metrů, ale také vymazal z tabulky kolínských historických rekordů Jana Baláta a navíc splnil limit pro start na Evropském olympijském festivalu mládeže! Bohužel v dalších hodech se už zlepšit nedokázal, a tak mu v celkovém hodnocení patřilo 5. místo necelý metr od bronzové pozice jeho reprezentačního kolegy Lukáše Vrožiny.

Dálkař Dominik Holub zahájil svou soutěž pokusem dlouhým 636 cm. Ve druhé sérii se zlepšil na 648 cm a v pátém kole pokusů přidal ještě jeden centimetr. Tento výkon mu stačil ve velmi vyrovnané soutěži jen na 6. místo, když od druhé příčky jej dělilo pouze 14 cm.

Jako poslední z Kolíňáků se představil v Miškolci Jakub Vítek. Jako svou základní výšku zvolil 400 cm, které překonal napoprvé. Po vynechání 410 cm se ale potrápil na 420 cm, které zdolal až napotřetí. Pak znovu vynechal následující výšku a na 440 cm již neuspěl. Mnohem lépe se dařilo druhému Čechovi Filipu Bartoňkovi, který vyhrál ve výborném osobním rekordu 491 cm.

Kolínští dorostenci tak napomohli k celkovému triumfu české reprezentace v celém víceutkání.