Jdi na obsah Jdi na menu

Šafránková a Hampl sportovci Kolína za rok 2016!

V úterý 7. února proběhl v kolínském městském divadle slavnostní galavečer vyhlašování nejlepších sportovců Kolína za uplynulý rok 2016 a naši atleti na něm byli jaksepatří vidět. Vždyť z celkových 31 trofejí si jich ve veliké konkurenci odnesli plných 13! Navíc v prestižních kategoriích jednotlivců si hlavní ceny odnesli Kateřina Šafránková a Štěpán Hampl!

Jako první kategorii vyhlásil moderátor večera, sportovní komentátor České televize Jan Smetana, výsledky hlasování téměř 70 kolínských sportovních odborníků o nejlepší družstva mládeže. Hned první šli na jeviště naši starší žáci, loni bronzoví z mistrovství ČR a mistři Čech, kteří obsadili v anketě 5. místo. Ještě mnohem výše se umístila žákovská štafeta, jejíž členové Dominik Holub, Marek Řehák, Jakub Fiala, Tadeáš Krakuvčík, Filip Šmahel a Vojtěch Höfner vybojovali titul mistrů České republiky na 4x60 m a dvě stříbrné medaile na 4x300 m v hale i na dráze, k tomu vytvořili na 4x60 m i nový český klubový rekord. To vše jim vyneslo druhou příčku v anketě, kterou ovládli kadeti cyklistického Expres CZ - Merida Teamu. Mezi 20 nominovanými týmy se umístily ještě naše žákyně na devátém a juniorky na dvanáctém místě.

Jako druhá v pořadí se vyhlašovala kategorie mládež jednotlivci a tady vystoupila na jeviště trojice našich závodníků. Šestá příčka patřila mistru republiky v kategorii žáků Dominiku Královi a na nejvyšší dvě příčky dosáhli vítězný několikanásobný mistr ČR žáků Dominik Holub a vítěz této kategorie, devátý dorostenec z mistrovství Evropy, sprinter Štěpán Hampl. Mimo vyhlašovanou desítku se mezi 33 nominovanými sportovci umístili jedenáctá Martina Šuková, dvanáctý Jakub Vítek, sedmnáctá Sára Blehová, dvacátá Barbora Houžvičková, dvaadvacátý Jan Balát a šestadvacátý Karel Hanuš.

Trenérem roku se stal cyklistický trenér Jan Slavíček, ale velmi dobře se umístili i trenéři, kteří dokázali připravit naše loňské mistry republiky - třetí skončil Antonín Morávek, pátý Ratislav Šedina, dvanáctý Martin Radikovský a devatenáctý Tomáš Prajsner.

V kategorii družstev dospělých se už několik let drží mezi nejlepšími kolínskými týmy naše extraligové ženy, kterým tentokrát patřila bronzová příčka. Před nimi skončili jen stříbrní basketbalisté a vítězní cyklisté Expres CZ - Merida Teamu Kolín.

Největší zastoupení, až neskutečné, měl náš oddíl v kategorii jednotlivců dospělých, kde z deseti oceněných bylo sedm atletů! Nejprve si šel na jeviště pro cenu za desáté místo juniorský mistr ČR v hodu diskem Matěj Svoboda. Devátá příčka patřila další juniorské mistryni, tentokrát ve skoku o tyči, Zuzaně Pražákové a osmá skončila stříbrná trojskokanka z mistrovství ČR žen Šárka Buranská. Že se v anketě mohou prosadit i veteráni, ukázal vynikajícím šestým místem mistr světa v hodu diskem v kategorii nad 45 let Pavel Peňáz. Čtvrtá příčka patřila obhájkyni loňského vítězství, bronzové z halového MČR na 400 metrů Heleně Jiranové. Mezi nejlepší trojicí měl náš oddíl opět dvojnásobné zastoupení. Třetí příčku obsadil výškařský mistr ČR mužů do 22 let Matyáš Dalecký. Druhý skončil cyklista Tomáš Paprstka a titul nejlepší sportovkyně Kolína si po pauze znovu zcela po zásluze vybojovala svou účastí na olympijských hrách v Riu de Janeiro a novým českým rekordem kladivářka Kateřina Šafránková. Mimo elitní desítku tak skončila jediná atletka, celkově patnáctá Renata Vocásková.

Všem oceněným gratulujeme!!!