Jdi na obsah Jdi na menu

Rozloučení s Václavem Šircem v úterý v 11 hodin

Minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek tragicky zemřel atlet našeho oddílu a přední český umělecký fotograf Václav Širc. Poslední rozloučení s jedním z nejplatnějších členů prvoligového týmu mužů proběhne v kolínské obřadní síni v úterý 14. března v 11 hodin.

Václav Širc mladší, syn vynikajícího kolínského výškaře a trenéra Václava Širce staršího, na kolínském atletickém stadiónu potvrzoval úsloví, že jablko nepadá daleko od stromu. Jako devatenáctiletý junior se v roce 1995 stal mistrem České republiky v hodu oštěpem a dokonce reprezentoval Českou republiku na juniorském mistrovství Evropy. Jeho výkon 66,48 m je dodnes třetím nejdelším hodem, jaký kdy kolínský atlet předvedl. Vynikající byl i v disciplíně, k níž vlohy podědil po svém otci, tedy ve skoku vysokém, v němž překonal laťku ve výšce 205 cm.

Po pauze se k atletice znovu vrátil před několika lety vlastně už ve veteránském věku, pustil se tvrdě do tréninku tentokrát vrhačských disciplín a dokázal se jak ve vrhu koulí (14,24), tak v hodu diskem (42,85) a především v hodu kladivem (50,71) prosadit do nejlepší kolínské desítky celé 116 let dlouhé historie kolínské atletiky a stal se jednou z hlavních opor ligového družstva mužů. Bohužel v letošní sezóně se už s ním na atletickém stadiónu nepotkáme.