Jdi na obsah Jdi na menu

Pět zlatých z přeboru ČOS v krosu

V rámci tradičního Jaroměřského krosu se uskutečnil v neděli 9. dubna přebor České obce sokolské v přespolním běhu. Výprava kolínských běžců a běžkyň byla úspěšná, když z tratí v okolí pevnosti Josefov přivezla sedm medailí, z toho pět zlatých.

Nejmladším kolínským vítězem se stal v kategorii mladších žáků na trati dlouhé 2070 metrů časem 8:34 min. Radek Petržálek, který se stal nejen přeborníkem ČOS, ale vyhrál i celý závod. Stejně výborně si vedla také starší žákyně Linda Radoňská, která proběhla stejně dlouhou trať ještě o dvě vteřiny rychleji a všechny své soupeřky nechala daleko za sebou. Ve stejné kategorii vybojovala stříbrnou přebornickou medaili Vanessa Adamcová, která celkově doběhla čtvrtá.

Další tituly přeborníků ČOS vybojovali dospělí. Martin Coubal zvítězil v kategorii mužů A na trati dlouhé 9560 metrů, kterou absolvoval za 36:58 min. Radek Bechyně vyhrál za 43:14 min. kategorii mužů A a Barbora Janůrková převzala zlatou medaili v kategorii ženy A na trati dlouhé 4780 metrů za 23:29 min.

Poslední kolínskou medaili, tentokrát bronzovou, vybojovala nejmladší medailistka Sokola Kolín-atletika Aneta Benešová v kategorii nejmladších žákyň II, která proběhla 1000 metrů za 4:02 min.